De afgelopen week een recept van Jeroen Meus, de kok van België Één nagemaakt.
Geschilde aardappelen aan de kook brengen, dan er de schoongemaakte spruitjes op leggen. Zodra de spruitjes bijna gaar zijn, ze moeten nog een stevige bite hebben, ze met een schuimspaan uit de pan halen en in koud water leggen.
In een koekenpan in een beetje boter wat gerookt spek uitbakken. Als ze lekker bruin zijn de spruitjes erbij doen en al omscheppend meebakken.
In een andere pan een dunne roux maken: klontje boter smelten, er bloem op strooien en dit gaar roeren. Daarna er melk bij doen. Een roux maak je door de verhouding 1 op 1 wat boter en bloem betreft. De roux moet dus niet te dik zijn, want er moet nog een flinke hoeveelheid pittige geraspte kaas bij. Als de kaassaus klaar is ze bij de spruitjes doen en alles goed vermengen.
Ik heb er dus gekookte aardappelen bij gegeven en een varkenfiletlapje. Maar eigenlijk is dat vlees helemaal niet nodig.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten