- 50 gram boter
- 2 middelgrote uien, gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij
- 1 teen knoflook, geperst
- 3 grote aardappels, geschild en in blokjes gesneden
- 1 liter kippenbouillon
- zout en peper naar smaak
- snuifje cayennepeper
- wat tijm, laurier en steeltjes van peterselie
- een scheut kookroom
De boter in een pan smelten en voeg daar de uien, gehakte selderij, knoflook een aardappels aan toe. Schep af en toe om. Zet een deksel op de pan en laat de groenten op laag vuur in ongeveer 10 minuten zacht worden, maar niet bruin.
Giet de bouillon erbij en voeg daarna alle andere ingrediƫnten aan toe, behalve de kookroom. Laat de soep ongeveer een uurtje op laag vuur pruttelen.
Verwijder tijm en laurier en pureer de soep met een staafmixer zijdeglad.
Breng opnieuw tegen de kook aan en laat nog 15 minuten goed doorwarmeInderdaad, een heerlijke zachte soep. maar door de cayennepeper toch een beetje pittig.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten