zaterdag 22 februari 2014

Appel-frambozenjam

Samen met Rindert een paar potjes appel-frambozenjam gemaakt.



 Appelframbozenjam

Voor circa 3 potten

Dit is een heerlijke frisse jam die bovendien heel gemakkelijk te maken is. Het klinkt misschien gek om in de winter jam te maken, maar voor deze jam met appels worden frambozen uit de diepvries gebruikt.
Kook de potten waar de jam in gaat wel goed uit.

  • 1 kilo goudrenetten
  • 1 pak diepvriesframbozen
  • sap en geraspte schil van 1 limoen
  • 4 munttakjes
  • 1 kilo kristalsuiker
  • een theelepel gemberpoeder 

Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in stukjes. Doe de appels, de hele takjes munt, limoenrasp en –sap in een brede pan en voeg 200 ml water toe. Laat dit ongeveer een half uurtje  koken en roer daarbij zo nu en dan in de pan.
Laat de bevroren frambozen en het gemberpoeder de laatste 5 minuten meekoken.
Vis de takjes munt uit de pan. Strooi  de suiker hierbij en roer opnieuw tot de suiker is opgelost. Kook alles in tot een mooie dikke jam.
Verdeel over de schone potten.

Toen ik de potten omdraaide bleef de jam bovenin de pot hangen. Het leek me dus veel te dik. Maar eenmaal geopend was de jam goed smeerbaar en lekker zacht en fris.

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten