Voor deze soep heb ik gebruikt:
- 1 kg bloemkool, in kleine roosjes gesneden, ook de stronk in kleine stukken gesneden
- flinke scheut olijfolie
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 stuk verse gember, fijngesneden
- 3 lente-uitjes, niet te fijn gesneden
- 4 aardappelen, in kleine blokjes gesneden
- 2 lepels creme fraiche
- 1.5 l kippenbouillon
- 75 gr katenspek
- 1 doosje grote roze garnalen
- peper uit de molen en zeezout
sjalotjes met knoflook en gember zachtjes stoven. Dan de bloemkool erbij. Omdat het best erg veel groente is, heb ik een deel in een andere grote pan aangefruit.
Hierna alles in de grootste pan doen, kippenbouillon erbij plus de aardappelen. Dit aan de kook brengen en zo'n 15 minuten zachtjes laten koken. Even controleren of de aardappelblokjes gaar zijn.
Haal met een soeplepel 2 flinke scheppen bloemkool en aardappelblokjes uit de pan en daarna de soep met een staafmixer pureren. Niet te fijn. De bloemkool en aardappelen er weer bij doen, creme fraiche toevoegen. Goed doorroeren.
Katenspek in reepjes snijden en dit aan de soep toevoegen. Op smaak maken met zeezout en peper uit de molen. voorzichtig met zout, het katenspek geeft ook zout af.
Op het laatst de lente-uitjes door de soep mengen. Als je geen lente-uitjes hebt, dan is fijngesneden platte peterselie of bieslook een goede vervanger.
De soep opscheppen en dan pas wat roze garnalen aan de soep toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten