Koekjes bakken dat leek me ook leuk om met Rindert te doen. Hij vond het ook wel leuk, maar dat hij dan niet op zijn Nintendo kon spelen, dat was natuurlijk wel belangrijk. Toch heeft hij goed meegeholpen. Ik had al eens stempels gekocht om in koekjesdeeg te drukken zodat je een leuk patroontje op je koekjes krijgt en die hebben we gebruikt.
Ik heb een gewoon basisrecept gebruikt, geen nootjes of wat dan ook toegevoegd, maar wel wat koekkruiden.
- 240 gram bloem
- 160 gram boter
- 100 gram witte basterd suiker
- mespuntje zout
- 1 dessertlepel koek- of speculaaskruiden
- Mengkom
- Deegroller
- Vormpjes
- Oven
Bereidingswijze:
Meng de bloem, suiker en zout in de kom. Voeg daarna de boter toe, snij de boter in kleine stukjes. Kneed de boter met je vingertoppen door de bloem en suiker tot je dit tot een grote bal kan kneden.
Leg de bal 20 minuten in de koelkast. Zet alvast de oven aan op 160 graden. (Als je amandelen gebruikt dan is het goed om deze alvast iets te roosteren in de pan, geeft een extra bite).
Leg de bal 20 minuten in de koelkast. Zet alvast de oven aan op 160 graden. (Als je amandelen gebruikt dan is het goed om deze alvast iets te roosteren in de pan, geeft een extra bite).
Haal het deeg uit de koelkast en maak met de deegroller hiervan een platte pannenkoek van ongeveer 1 cm dik. Snij met de vormpjes de koekjes uit het deeg.
Dit vond Rindert wel een beetje moeilijk, maar het lukte toch erg goed.
Leg deze op een bakplaat (wel van te voren bakpapier hierop leggen) en doe de koekjes in de oven voor 20 minuten. Geniet daarna van heerlijke koekjes.
Wat op de koekjes staat - Made with Love - klopt natuurlijk helemaal.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten