maandag 17 februari 2014

Heerlijke burgers, salade, augurk en ander spul

Voor 4 personen
532 kcal.

Oven op 130gC. Grote koekenpan en keukenmachine bij de hand.

Burgers:

  • 500 gr mager rundergehakt
  • 1 volle theelepel grove mosterd
  • 1 scheutje bier of ale van goede kwaliteit
  • olijfolie
  • 4 volkorenbroodjes
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • worcestersaus
  • 1 rijpe vleestomaat
  • 2-4 augurken
  • tomatenletchup, voor erbij
Salade:
  • 2 wortelen
  • 1/4 witte kool (ongeveer 250 g)
  • 1 peer
  • 1 kleine rode ui
  • 2 eetlepels extra vierge-olijfolie
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 70 g rucola
Doe het gehakt met peper en zout, mosterd en het bier of ale in een kom en werk alles met schone handen door elkaar.
Verdeel het mengsel in vieren, maak er met vochtige handen ongeveer 2,5 cm  dikke schijfjes van, leg ze met 1 eetlepel olie in de pan en keer ze om als ze krokant en goudbruin zijn.
Druk gaandeweg een beetje plat met een visspatel om ze goed contact met de pan te laten maken.

Leg de broodjes in de oven. Doe de yoghurt met een flinke scheut worcestersaus in een kleine kom en roer alles door elkaar.
Snijd de augurken en de tomaat in dunne plakjes en leg ze op een mooie snijplank.

Rasp de schoongemaakte wortelen, kool, peer (zonder steeltje) en gepelde rode ui in de keukenmachine.
doe de extravierge-olijfolie en de azijn in een serveerschaal, doe de geraspte groenten erbij, hussel de salade door elkaar, breng hem op smaak en meng er de rucola door.
Haal de broodjes uit de oven, snijd ze open en smeer er een flinke klodder ketchup op.
Leg een plakje tomaat en een burger op elk broodje en laat iedereen aan tafel zijn eigen hamburger beleggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten