De hoeveelheid aardappelen, dat weet ik niet zo precies. Ik denk zo'n 1,5 kg. Verder heb ik gebruikt
- 4 behoorlijke winterwortels, in niet te kleine stukken gesneden.
- 8 uien, geschild, grof gesneden
- 1 pakje gerookt spek in blokjes
- 1 blik bruine bonen
- speklappen
- rookworst
- zout en peper
De speklapjes braden en gaar sudderen. Er op het laatst een rookworst bij doen en ook even mee laten sudderen.
De iets kruimige aardappelen schillen, in kleine stukken snijden en gaar koken in gezouten water. Hier de in stukken gesneden winterwortelen bij gedaan. Als alles gaar is goed afgieten en even droogstomen.
De spekjes in een koekenpan zachtjes bakken. Ik bak ze nooit erg hard, maar dat is een kwestie van smaak. Als je denkt dat de spekjes goed zijn ze uit de pan halen en dan in het vet de uien zachtjes bakken. Als de uien zacht zijn ze met vet in de pan met de aardappelen en wortelen doen en alles grof stampen. Ik vind het wel lekker als je de wortelen nog kunt herkennen.
In de koelkast had ik nog een restje rucola en een bosje platte peterselie liggen. De rucola mee gestampt met de aardappelen en wortelen, de peterselie grod gesneden en er ook bij gedaan.
Soms voeg ik nog wat sambal toe.
Speklappen, rookworst en jus er apart bij serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten