Zalm en couscous
Voor 1 persoon!!!!!
·
115 g couscous
·
1 zalmfilet van 200 g, met vel, zonder schubben
en zonder graten
·
Extra vergine olijfolie
·
Zeezout en zwarte peper uit de molen
·
1 kleine courgette, in kleine stokjes gesneden
·
Handje aspergepunten
·
1 rode chilipeper, ontdaan van de zaadjes,
fijngehakt
·
2 rijpe tomaten, grof gehakt
·
Het sap van een halve citroen
·
Klein handje verse koriander, grof gehakt of als
je koriander niet zo lekker vindt, neem dan peterselie
·
1 eetlepel creme fraiche
Doe de couscous in een kom en giet er zoveel kokend water
bij dat alles onder staat. Laat de couscous 3 minuten zo staan om de korrels zo
de tijd te geven het water op te nemen.
Zet een koekenpan met anti-aanbaklaag op het vuur en leg er,
wanneer hij goed heet is, de stukjes zalm op de zijkant in. Na 2 minuten de
zalmn omdraaien en ook aan die kant 2 minuten bakken. Uit de pan nemen en op
een bord leggen en warm houden. Strooi de courgette, aspergepuntjes en
chilipeper in de pan en bak dit 2 minuten. (of iets langer tot je denkt dat de
groente lekker knapperig is)
Roer de tomaten, het citroensap, 4 eetlepels olijfolie en de
koriander door de couscous en breng die op smaak met zout en peper. Doe de couscous bij de groenten in de
koekenpan. Meng alles goed, leg de stukjes zalm erbovenop. Leg het deksel op de
pan en zet hem nog wwn minuut terug op hoog vuur. Schuif nu alles op je bord en
schep er tot slot een flinke lepel creme fraiche op.
Uit Jamie’s dinners.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten