dinsdag 6 mei 2014

Zalm met couscous


Zalm en couscous

Voor 1 persoon!!!!!

·         115 g couscous

·         1 zalmfilet van 200 g, met vel, zonder schubben en zonder graten

·         Extra vergine olijfolie

·         Zeezout en zwarte peper uit de molen

·         1 kleine courgette, in kleine stokjes gesneden

·         Handje aspergepunten

·         1 rode chilipeper, ontdaan van de zaadjes, fijngehakt

·         2 rijpe tomaten, grof gehakt

·         Het sap van een halve citroen

·         Klein handje verse koriander, grof gehakt of als je koriander niet zo lekker vindt, neem dan peterselie

·         1 eetlepel creme fraiche

Doe de couscous in een kom en giet er zoveel kokend water bij dat alles onder staat. Laat de couscous 3 minuten zo staan om de korrels zo de tijd te geven het water op te nemen.

Snijd de zalm in de breedte in vingerdikke repen, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.

Zet een koekenpan met anti-aanbaklaag op het vuur en leg er, wanneer hij goed heet is, de stukjes zalm op de zijkant in. Na 2 minuten de zalmn omdraaien en ook aan die kant 2 minuten bakken. Uit de pan nemen en op een bord leggen en warm houden. Strooi de courgette, aspergepuntjes en chilipeper in de pan en bak dit 2 minuten. (of iets langer tot je denkt dat de groente lekker knapperig is)

Roer de tomaten, het citroensap, 4 eetlepels olijfolie en de koriander door de couscous en breng die op smaak met zout en peper.  Doe de couscous bij de groenten in de koekenpan. Meng alles goed, leg de stukjes zalm erbovenop. Leg het deksel op de pan en zet hem nog wwn minuut terug op hoog vuur. Schuif nu alles op je bord en schep er tot slot een flinke lepel creme fraiche op.

 

Uit Jamie’s dinners.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten