Ik had zaterdag een bos wortelen gekocht en had er maar 3 van nodig. |Er bleef dus behoorlijk veel over. De oplossing: in je kookboeken kijken of op internet om iets lekkers met wortelen te vinden.
Dat gebeurde in het boek van Donna Hay - Fresh & Light, daar vond ik een gemakkelijk recept voor een frittata met geraspte wortel.
Pittige wortelfrittata
Voor 4 personen
Basisfrittata
·
4 eieren
·
2 eiwitten extra
·
310 ml melk
·
Zeezout en grofgemalem zwarte peper
Klop eieren, extra eiwitten, melk, zout en peper op in een
kom.
Verwarm een ovenbestendige aantiaanbakpan van 18 cm op matig
vuur. Voeg je eventuele vulling toe aan het basismengsel en bak de frittata 3
minuten of tot de onderkant gaar is. Zet 5 minuten onder een hete grill of tot
hij goudbruin en gaar is.
Vulling van pittige wortel
Verwarm 2 theelepels olie in de pan, voeg 1 theelepel
gemalen komijn en 1 theelepel gedroogde chilivlokken toe en bak 2 minuten.
Voeg 150 g geraspte wortel toe en bak 4 minuten of tot alle
vocht verdampt is. Overgiet met het basisfrittatamengsel toe en verdeel er 150
g geitenkaas over.
Bak als in het basisrecept, maak af met koriander en dien
op.
Het smaakte erg lekker, het was inderdaad lekker licht, dus lijkt het me een goed gerecht om te eten als je weer eens aan de lijn doet.
Nu moet ik weer op zoek naar een recept, want ik had toch nog behoorlijk veel geraspte wortelen over. En weggooien, daar ben ik niet zo voor. Ik ga dus maar weer op zoek. Heb al wel een recept gevonden voor een worteltaart, dus misschien ga ik dat morgen wel maken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten