maandag 5 mei 2014

Spezzatino

Zondag 4 mei een Italiaans gerecht klaargemaakt: Spezzatino.
Wat het betekent heb ik even opgezocht en als antwoord kreeg ik: stoven. Nou, dat klopt wel

4 personen

·         6 ons varkenshaas of kipfilet

·         3 uien

·         Rode, gele en groene paprika

·         1 bak champignons

·         400 ml kookroom

·         200 ml melk

·         Ongeveer 200 ml tomatenketchup

·         Zout, peper en eventueel Italiaanse kruiden

Snijd het vlees, de uien, paprika’s en de champignons. Ik had een grote bak champignons, die heb ik allemaal gebruikt.
Neem twee pannen en bak in de ene pan het vlees, waar peper en zout op zit, aan in braadboter.
Bak de uien en de paprika’s in de andere pan. Voeg daarna de champignons toe en breng het op smaak met peper, zout en eventueel Italiaanse kruiden. Italiaanse kruiden had ik niet meer in huis, het moesten maar provencaalse kruiden worden en daar heb ik nog wat extra gedroogde oregano en rozemarijn aan toegevoegd.
Doe alles samen in een pan.
Nog even laten sudderen en voeg dan de room en de melk toe. Ik had maar een flesje kookroom gekocht met inhoud 200 ml. Ik heb toen de kookroom aangevuld met de creme fraiche die ik nog had staan. Niet meer laten koken. Voeg als laatste de tomatenketchup toe tot de room mooi roze kleurt.
Opdienen met stokbrood en groene groentes of sla, maar het kan natuurlijk ook met pasta gegeten worden.
Ik had van de dag ervoor nog lekkere luchtige aardappelpuree over, die heb ik erbij gegeven.

 

Dit is een recept uit Eva -9 2013.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten