·
4 porties
- 45 minuten
Ingrediënten
·
200 gram bloem
·
100 gram boter
·
zout
·
0,5 bosje voorjaarsuitjes
·
300 gram gerookte botervis, in plakken
·
3 eieren
·
1 deciliter slagroom
·
1 theelepel gedroogde tijm
·
peper
·
zout
Bereidingswijze
De bloem samen met de in stukken gesneden
koude boter en zout en 1/2 eetlepel water tot een deeg kneden.
Het deeg in folie wikkelen en in de koelkast 1 uur laten rusten.
Voor de vulling de voorjaarsuitjes schoonmaken, wassen en in ringen snijden.
De plakken gerookte botervis in kleinere stukken snijden.
De eieren met de room, tijm, zout en peper kloppen.
Het deeg in vier stukken verdelen en uitrollen tot 4 plakken die iets groter zijn dan de vormpjes.
De vormpjes invetten en bekleden met de deeglappen.
De voorjaarsuitjes en de heilbot hierover verdelen en de eiermassa hierop scheppen.
De vormpjes in de op 200 graden C. voorverwarmde oven plaatsen en in 30 a 40 minuten gaar laten worden.
Het deeg in folie wikkelen en in de koelkast 1 uur laten rusten.
Voor de vulling de voorjaarsuitjes schoonmaken, wassen en in ringen snijden.
De plakken gerookte botervis in kleinere stukken snijden.
De eieren met de room, tijm, zout en peper kloppen.
Het deeg in vier stukken verdelen en uitrollen tot 4 plakken die iets groter zijn dan de vormpjes.
De vormpjes invetten en bekleden met de deeglappen.
De voorjaarsuitjes en de heilbot hierover verdelen en de eiermassa hierop scheppen.
De vormpjes in de op 200 graden C. voorverwarmde oven plaatsen en in 30 a 40 minuten gaar laten worden.
Ik heb een kleine quichevorm gebruikt, 2 eieren en wat minder room. en heb er gesmoorde peultjes en gekookte worteltjes bij geserveerd.
Geen idee hoe je het doet, maar dit smaakte fantastisch!
BeantwoordenVerwijderen