donderdag 13 maart 2014

Knolselderij-ovenschotel

Dit recept zag ik op 24 Kitchen, en ik had een paar dagen ervoor een knolselderij gekocht, dus wat hield me tegen? Ik heb het gemaakt, het was niet moeilijk en de smaak was heel bijzonder.

Ingredienten:

  • 1 kleine knolselderij
  • 2 uien
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 klontje boter
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 40 g hazelnoten
  • 100 ml kookroom
  • 1 appel, Elstar
  • 4 sneetjes volkoren brood
  • 1 bosje peterselie
  • 1 ei
  • olijfolie extra vierge
  • 150 g zachte geitenkaas.

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Schil en snijd de knolselderij in dunne repen.
Pel en snijd de uien in halve ringen.
Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een pan en bak de knolselderij, ui en de nootmuskaat in circa 4 minuten. Voeg de hazelnoten toe en bak circa 2 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de kookroom toe en laat circa 2 minuten inkoken.
Snijd de appel in dunne reepjes – laat de schil eraan zitten.
Scheur het brood in grove stukken.
Pluk en hak de peterselie.
Meng in een kom het brood, peterselie, het ei en een scheutje olijfolie extra vierge met elkaar.
Verdeel de knolselderij over een met olie ingevette ovenschaal. Verdeel de appelreepjes erover. Verkruimel de geitenkaas erboven. Verdeel het broodmengsel over de ovenschotel en bak de ovenschotel in de oven in circa 15 minuten gaar.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten