Verder heb je nodig:
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 100 gram zilvervliesrijst
- 500 gram broccoli
- 125 gram kastanjechampignons
- 1/4 rode paprika
- 250 g kipfilet in reepjes
- peper
- kerriepoeder
- 3 eetlepels olie, waarvan 1 eetlepel sesamolie.
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze mooi bruin zijn.
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Maak de broccoli schoon, verdeel in roosjes, schil de stronk en snijd die in plakjes. Kook de broccoli beetgaar in een bodem water in circa 4 minuten. (Let op: niet te gaar koken). Giet de broccoli af.
Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Was het stukje paprika en snijd deze in lange repen en nog een keer doormidden.
Bestrooi de repen kipfilet met peper en kerriepoeder. Verhit de olie in een pan en bak hierin de kipreepjes gaar en bruin in circa 10 minuten. Voeg dan de champignonplakjes en paprikareepjes toe en bak deze kort mee, 2 minuten.
Verdeel de rijst, broccoli en het kipmengsel oveer een bord en strooi de sesamzaadjes over de kip.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten