zaterdag 15 maart 2014

een eenvoudig stamppotje met chinese kool.

Van plm 1,5 kg aardappelen een puree maken. Ik heb wat melk warm gemaakt en er een klont boter ingedaan, daarna de gare aardappelen erin en grof gestampt

In een grote koekenpan 2 rode uien en 2 tenen knoflook, beide fijngesnipperd in wat olie fruiten. Hierna de fijngesneden Chinese kool erbij doen en even lekker aanfruiten en gaar laten worden.
De kool en de aardappelen stampen.

In een andere koekenpan 6 fijngesneden blaadjes salie fruiten. Ik had 4 boerenworstjes gebraden, die heb ik fijngesneden en bij de salie gedaan. Hierna een klein blikje tomatenpuree in de pan gedaan en even meegefruit. 250 ml kippenbouillon erbij en even lekker zachtjes laten koken. Wat extra pittige cayennepoeder erbij en omdat ik daar een beetje te royaal mee was geweest - ik dacht dat het pittige paprikapoeder was - heb ik het erge pittige een beetje afgeblust met een bosvruchten-balsamico azijn en wat zoutarme sojasaus.

In een ovenvaste schaal eerst een laagje  van de stamppot en daar een laag van het worst-tomatenmengsel.
Hier heb ik wat parmezaanse kaas over geraspt, daarna wat paneermeel en wat boter erover verdeeld.

Dit alles 15 minuten in een oven op 200 graden C.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten