dinsdag 25 maart 2014

Aziatische visschotel.


Een gerecht voor 2 personen.

Op de markt een lekker stuk kabeljauwfilet gekocht, maar je kunt hier elke soort witvis in verwerken.

  • 300 gram witvisfilet
  • mespuntje mosterd
  • beetje citroensap
  • peper, paprikapoeder, dille
  • 250-300 gram wortelen (bospeen of winterwortel)
  • 2 uien
  • 3 eetlepels olie
  • 125 gram taugĂ©
  • peterselie, vers gehakt
Bes,eer de visfilet met de mosterd, besprenkel met het citroensap en bestrooi met peper, paprikapoeder en dille.
Schrap de wortelen en snijd deze in lange plakken. 
Pel de uien en snijd deze in ringen.
Verhit in een pan 2 lepels olie. Bak hierin de visfilet rondom bruin en gaar.
Verhit in een andere koekenpan of wok 1 eetlepel olie. Bak hierin eerst de uiringen, voeg dan de wortelplakken toe en na circa 10 minuten de taugé nog even meebakken.
Strooi op het bord nog wat verse peterselie erover.

Geef hier gekookte aardappelen bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten