Ja, dit recept spreekt me erg aan en dat wil ik na gaan maken. In het originele recept wordt vlees van de krokodil gebruikt en macadamian noten, maar beide, het vlees en de noten zijn in mijn supermarkt niet te koop. Rudolf van Veen, van wie het gerecht is, had het al aan de Nederlandse markt aangepast. Ik heb wel Australische witte wijn gebruikt, om toch nog een beetje in de sfeer te blijven. In plaats van de macadamian noten heb ik walnoten geroosterd en grof gehakt. Gaf een extra dimensie aan het gerecht.
Sydney pompoensoep
- 1 ui
- 300 g aardappels
- 1 flespompoen
- 1 rode peper
- 1 tl kurkuma
- 1 scheutje witte wijn
- 1 l kippenbouillon
- 150 ml slagroom
- 2 el Japanse sojasaus
- 100 g gerookte kip
- 80 g walnoten
- 1 bosje bielook
- Pel en snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de schil.
Verwarm een pan en fruit de ui in de olie en voeg de aardappelen en pompoen toe. Snijd de rode peper in ringen - verwijder eventueel de zaadjes voor een milde versie. Voeg de peper en kurkuma toe en fruit kort mee.
Blus af met de wijn en bouillon en laat de soep circa 30 minuten zachtjes koken. Voeg de room en de sojasaus toe en pureer de soep.
Snijd de kip in stukjes en voeg toe. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en hak ze grof. Snijd de bieslook in stukjes.
Schep de soep in kommen en bestrooi met de noten en de bieslook.
Omdat er aardappelen als bindmiddel worden gebruikt, is dit gerecht ook zeer geschikt voor mensen met een gluten-intolerantie.
- 1 ui
- 300 g aardappels
- 1 flespompoen
- 1 rode peper
- 1 tl kurkuma
- 1 scheutje witte wijn
- 1 l kippenbouillon
- 150 ml slagroom
- 2 el Japanse sojasaus
- 100 g gerookte kip
- 80 g walnoten
- 1 bosje bielook
- Pel en snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de schil.
Verwarm een pan en fruit de ui in de olie en voeg de aardappelen en pompoen toe. Snijd de rode peper in ringen - verwijder eventueel de zaadjes voor een milde versie. Voeg de peper en kurkuma toe en fruit kort mee.
Blus af met de wijn en bouillon en laat de soep circa 30 minuten zachtjes koken. Voeg de room en de sojasaus toe en pureer de soep.
Snijd de kip in stukjes en voeg toe. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en hak ze grof. Snijd de bieslook in stukjes.
Schep de soep in kommen en bestrooi met de noten en de bieslook.
Omdat er aardappelen als bindmiddel worden gebruikt, is dit gerecht ook zeer geschikt voor mensen met een gluten-intolerantie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten