zondag 27 april 2014

Koningssoep

Op de site van de Oranje Paprika Vereniging, aanbevolen door een lid van de kookgroep, vond ik dit recept. Ik heb het een beetje aangepast. Omdat ik de paprika's bij AH kocht en ze per stuk werden verkocht, waren ze wel goed aan de prijs. € 1,20 per stuk. De volgende dag op de markt zag ik ze liggen voor € 1,98 per kilo, maar ik betwijfel of de smaak hetzelfde zou zijn. Ik ga ze dinsdag nog eens kopen, maar dan op de markt. Kan ik vergelijken.


Koningssoep

4 personen

·         3 oranje paprika’s in blokjes

·         3 dl groente- of kippenbouillon

·         Zout, peper

·         1 ½ el creme fraiche, losgeklopt

·         1 ½ el fijngesneden basilicum of bladpeterselie

·         175 g tomaten, in stukjes

·         3 sjalotten, fijngesneden

·         2 el olijfolie

·         1 blaadje laurier

·         1 takje tijm

·         Een mespuntje extra pittige chilipoeder

·         Gekookte kaastortelini’s

Bak de sjalotten en de parika’s 6-8 minuten in de olijfolie. Voeg tomaten, tijm, laurier en bouillon toe en kook alles 20 minuten op zacht vuur tot de groenten gaar zijn. Pureer de soep en zeef hem eventueel.

Breng op smaak met peper en zout. Voeg aan tafel een schepje creme fraiche toe aan de soep. Bestrooi met basilicum.

Lekker met een kaaskletskop van oude boerenkaas.
In plaats van de kaaskletskop heb ik er de gekookte kaastortelini's doorgedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten