- 300 gr kabeljauw
- citroensap
- peper, zout
- 6 bladeren van een savooiekool
- 1 kleine prei, circa 100 gram
- 200 gram wortelen, of winterpeen
- 3 eetlepels olie
- 1-2 theelepels mosterd
- 125 gram taugé
Snijd de kabeljauw in blokjes. Besprenkel met citroensap en bestrooi met zout en peper.
Kook de bladeren van de savooiekool 1 voor 1 een paar minuten in een pan kokend water. Snijd de harde stelen eraf.
Snijd de prei in ringen en was goed. Schrap en was de wortelen, snijd in plakken en de plakken in repen.
Verhit de olie in een pan. Bak hierin de visblokjes iets bruin en gaar. Haal de vis uit de pan. Doe de prei, wortel en mosterd in de pan en laat dit 5 minuten stoven. Voeg dan de taugé en de vis toe laat het 1 minuut goed doorwarmen.
Vul de koolbladeren met het vismengsel. Vouw de bladeren dicht, gebruik eventueel een cocktailprikker om ze vast te steken.
Breng een bodempje water aan de kook, zet het vuur laag en leg hierin de koolrolletjes. Laat ze nog circa 5 minuten op laag vuur staan, zodat alles goed heet is.
Lekker met zilvervliesrijst of aardappelpuree.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten