Dit is een recept uit het boek Keuken van Nigella Lawson. Voor mij had er wel 1 banaan meer bij ingemogen, maar ik vond het lekker dat ze niet echt zoet waren.
En de tips: die heb ik helaas niet kunnen testen, want ze zijn al op.
De meeste muffins zijn het lekkerst als je ze min of meer rechtstreeks uit de oven eet, maar de bananen in het mengsel zorgen ervoor dat deze schoonheden hun vochtige, heerlijke textuur behouden tot lang nadat minder bedeelde muffins oudbakken zijn geworden en hun allure hebben verloren.
Voor 12 muffins:
·
3 zeer rijpe of overrijpe bananen
·
1,25 dl olie
·
2 eieren
·
100 g lichtbruine basterdsuiker
·
225 g gewone bloem
·
3 eetlepels (45 ml) cacaopoeder van de beste
kwaliteit, gezeefd
·
1 theelepel dubbelkoolzure soda
·
1 muffinplaat van 12 stuks
1.
Verhit de oven tot 200 gC/gasovenstand 6 en zet
papieren bakjes in de holtes in de muffinplaat. Je hoeft geen moeite te doen
voor speciale bakjes: gewone muffinbakjes zijn goed. Prak de bananen met de
hand of met een mengmachine.
2.
Voeg er terwijl je blijft kloppen en mengen de
olie aan toe en vervolgens de eieren en de suiker.
3.
Zeef bloem, cacaopoeder en dubbelkoolzure soda
samen in een kom en voeg dit mengsel, voorzichtig kloppend met een houten
lepel, bij het bananenmengsel. Schep het beslag in de papieren bakjes.
4.
Bak de muffins in 15-20 minuten tot ze donker
zijn en opbollen uit hun bakjes. Laat ze in het blik iets afkoelen en leg ze op
een rooster.
Tip 1: Maak de muffins maximaal 1 dag van tevoren, Stop ze,
met laagjes vetvrij papier ertussen, in een luchtdichte trommel. Warm ze 5-8
minuten op in een warme oven. In luchtdichte verpakking en op een koele plek
blijven ze 2-3 dagen goed.
Tip 2: De muffins blijven, als je ze met laagjes vetvrij
papier ertussen luchtdicht verpakt en in de vriezer legt, tot 2 maanden goed.
Laat ze in 3-4 uur op een rooster bij kamertemperatuur ontdooien. Verwarm ze
zoals hierboven beschreven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten