Op dit blog wil ik mijn kookervaringen kwijt, misschien wat tips uitwisselen met andere kookfanaten en dan ook foto's laten zien. Dit zijn natuurlijk heel simpele foto's, geen echte professionele food foto's.
Gisteren een dagje naar Apeldoorn geweest. Heb daar nog een kaart platte batterijen gekocht bij de Action - de bus stopt er voor de ingang - want die had ik nodig voor mijn keukenweegschaaltje. En zonder weegschaal kun je niet bakken. Eenmaal thuis met het beslag begonnen. De dag ervoor de boter en de eieren al uit de koelkast gehaald om ze op kamertemperatuur te laten komen. Moest toch de boter nog even in de magnetron zetten om wat zachter te worden.
In het keukendagboek van Nigel Slater had ik de sinaasappelcake gezien. Begin januari, want ja zo'n dagboek moet je natuurlijk wel een beetje volgen. Het beslag was gemakkelijk te maken en ik was weer erg blij met mijn raspje, waarmee ik de sinaasappel moest raspen voor een toch wel belangrijk onderdeel van het beslag. Sinaasappelrasp. Er moest ook nog 70 gram sinaasappelmarmelade door.
Met de aankoop van dit raspje ben ik nog steeds erg blij.

Vanmorgen de cake van een laagje glazuur voorzien, 100 gr poedersuiker mengen met 2 eetlepels sinaasappelsap. Het resultaat was prima, lekker luchtige cake en goed van smaak. De sinaasappelrasp heeft zijn werk goed gedaan. Het is zeker een aanrader om nog eens te gaan maken.
Volgende week ga ik een gembercake bakken, uit hetzelfde keukendagboek van Nigel Slater.
Eergisteren een heerlijke stamppot gemaakt. Zoals ik al zeg: erg lekker maar niet mooi genoeg om op de foto te zetten. Het was een recept van 24Kitchen met als titel: Oosters op het platteland. Ik had nl wat paksoi en een bijna vol blikje kokosmelk en daar zocht ik iets bij. Nu heb ik natuurlijk weer een half pakje spekblokjes over en een half bakje taugé. Het stamppotje was erg lekker.
Verder had ik een kilo kippenbouten lekker lang laten trekken met diverse groenten en kruiden. De gezeefde bouillon heb ik gebruikt om een pittige Wortelsoep 'Tikka Masala' te maken. Deze is wel wat pittiger uitgevallen dan de bedoeling. Tja, als je er twee Spaanse pepers in doet in plaats van maar eentje, en dan ook nog met veel van de zaadjes erin, dan is dat niet heel erg vreemd. Om het pittige iets te verzachten heb ik er een bekertje slagroom doorgedaan. Ik vind het zo lekker genoeg, nu mijn moeder nog even laten keuren.
Ik vind het er uitermate smakelijk uit zien!
BeantwoordenVerwijderenHet zag er niet alleen smakelijk uit. Het was genieten om een plakje te eten. Ga ik voor jou ook een keer maken.
VerwijderenIs dat een boek van Nigel Slater of heb je dit op internet gevonden? Ik vind zijn recepten altijd erg leuk om naar te kijken.
BeantwoordenVerwijderenDat boek heb ik onlangs gekregen en ik kan niet nalaten er in te lezen en wat uit te proberen. Ik vond de uitzendingen op België Één ook altijd geweldig. Ik heb er heel wat van opgestoken.
Verwijderen