Gisteren op een laag vuur, nou ja vuur, ik kook elektrisch, een grote pan half gevuld met water, 2 kippenbouten, een aantal stengels bleekselderij, 1 prei, 1 grote winterwortel, ongeveer 15 rose peperbolletjes, 3 kruidnagelen, een bosje peterselie, klein bosje tijm en wat rozemarijn. Dit een paar uurtjes zachtjes laten trekken.
Vanmiddag alles in een grote zeef geschonken en goed uit laten lekken. De bouillon smaak gegeven met zout en peper.
In een andere pan water aan de kook gebracht en in het kokende water een handjevol gedroogde eiernoedels gedaan. Dit 1 à 2 minuten laten koken, dan afgieten in een zeef, afspoelen met koud water en in een kom koud water doen.
Als de bouillon kookt, deze zachtjes laten borrelen. Snijd het vlees van 1 kippenpoot in reepjes, doe er een handvol gesneden munt, een bosje kleingesneden koriander en het sap van 1 citroen bij. Dit alles 1 minuut verwarmen.
Serveer de bouillon gloeiend heet in grote kommen.
Dit is voldoende voor 4 personen als voor- of lunchgerecht.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten