Benodigdheden:
- 1 koolraap
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 stengels bleekselderij
- 1 eetlepel boter
- 400 gram rundergehakt
- peper en zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- wat extra pittige cayennepoeder
- ketjap
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 pakje roomkaas
De koolraap in plakken snijden, schillen, wassen en in blokjes snijden.
Ui klein snijden en in de boter bakken. Even smoren, dan de fijngesneden knoflook erbij doen.
Gehakt erbij en rul bakken, op smaak maken met peper en zout. Paprikapoeder, cayennepoeder en ketjap toevoegen, daarna de inhoud van het blikje gepelde tomaten. Dit even mee laten koken. Als laatste de roomkaas erdoor en mee laten stoven.
Koolraap in een schaal doen en in het midden de gehaktsaus.
Lekker met gebakken aardappelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten