Vandaag van een restje gekookte basmatirijst, een half bakje taugé en wat gekookt kippenvlees een lekkere salade gemaakt. Het vlees was over van de kippenbouillon die ik zaterdag heb gemaakt.
Doe de rijst in een kom, voeg daar de gewassen taugé aan toe, een beetje sambal, wat takjes munt, waarvan je alleen de blaadjes fijn hebt gesneden. Ik heb er nog wat heldere sojasaus door gedaan. Mijn Thaise vissaus was op, want dat had ik eigenlijk liever gebruikt.
Een paar lepels limoensap, 3 eetlepels olijfolie extra vierge en een scheutje walnotenolie. Dit alles goed door elkaar mengen en dan de stukjes kipvlees erdoor.
Ik heb er nog een handvol gehalveerde cherrytomaatjes bij gegeten. De halve tomaatjes heb ik even in een neutrale olie gebakken.
Weer een recept van Nigel Slater als leidraad genomen. Een recept uit zijn nieuwste keukendagboek.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten