maandag 11 september 2017

Spaghetti met zeevruchten met daarbij gebakken aubergine met munt

Omdat ik een tijdje in het ziekenhuis heb gelegen en daarna kalm aan moest doen, heb ik besloten nu toch maar echt mijn diepvriezer leeg te eten. Dat was ik al zo vaak van plan, maar het kwam er nooit van.
In één van de laden zag ik een zak zeevruchten liggen, de verse spaghetti was bij AH in de aanbieding en het was dus niet zo moeilijk daar een recept bij te vinden.


Pasta met zeevruchten
4 personen

·         250 g gemengde zeevruchten (diepvries)
·         200 g spaghetti
·         3 tenen knoflook
·         5 el olijfolie
·         100 g rivierkreeftjes
·         1 Spaans pepertje
·         1 citroen
·         2 el olijfolie extra vierge

1.     Laat de gemengde zeevruchten ontdooien. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de knoflook 2 min. Voeg de zeevruchten toe en bak nog 1 min. Doe de rivierkreeftjes erbij en bak nog 1 min. Breng op smaak met de chilipeper en zout.

2     Snijd de citroen in kwarten. Schep de pasta door de zeevruchten. Bestrooi met de peterselie en serveer met de citroen. Besprenkel naar smaak met de olijfolie extra vierge.

     Als tip stond er bij dit recept om er gebakken aubergine met munt bij te eten. De aubergine moest ik kopen, munt heb ik genoeg in mijn tuintje. Het was lang geleden dat ik aubergine heb gegeten, maar ik ga het zeker vaker eten. Misschien door de azijn en de munt was het een fris gerechtje geworden.

Aubergine met munt

·        2 aubergines (in halve plakken)
·        4 el olijfolie
·        1 teen knoflook (fijngesneden)
·        1 el wittewijnazijn (flesje 250 ml)
·        1 bakje munt ((15 g), alleen de blaadjes)

Bestrooi de plakken aubergine aan beide kanten royaal met zout. Laat in een vergiet 15 min. uitlekken. Spoel af en dep droog met keukenpapier.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook ca. 1 min. Voeg de aubergine toe en bak ca. 8 min. op middelhoog vuur. Voeg na 5 min. de azijn toe. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de munt in reepjes en schep erdoor. 

Beide recepten vond ik op internet in de Allerhande.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten