In één van de laden zag ik een zak zeevruchten liggen, de verse spaghetti was bij AH in de aanbieding en het was dus niet zo moeilijk daar een recept bij te vinden.
Pasta met zeevruchten
4 personen
·
250 g gemengde
zeevruchten (diepvries)
·
200 g spaghetti
·
3 tenen knoflook
·
5 el olijfolie
·
100 g rivierkreeftjes
·
1 Spaans pepertje
·
1 citroen
·
2 el olijfolie extra vierge
1.
Laat de gemengde zeevruchten ontdooien.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de
knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de knoflook 2
min. Voeg de zeevruchten toe en bak nog 1 min. Doe de rivierkreeftjes erbij en
bak nog 1 min. Breng op smaak met de chilipeper en zout.
2 Snijd de citroen in kwarten. Schep de
pasta door de zeevruchten. Bestrooi met de peterselie en serveer met de
citroen. Besprenkel naar smaak met de olijfolie extra vierge.
Als tip stond er bij dit recept om er gebakken aubergine met munt bij te eten. De aubergine moest ik kopen, munt heb ik genoeg in mijn tuintje. Het was lang geleden dat ik aubergine heb gegeten, maar ik ga het zeker vaker eten. Misschien door de azijn en de munt was het een fris gerechtje geworden.
Aubergine met munt
·
2
aubergines (in halve plakken)
·
4 el olijfolie
·
1 teen
knoflook (fijngesneden)
·
1 el
wittewijnazijn (flesje 250 ml)
·
1 bakje
munt ((15 g), alleen de blaadjes)
Bestrooi de plakken
aubergine aan beide kanten royaal met zout. Laat in een vergiet 15 min.
uitlekken. Spoel af en dep droog met keukenpapier.
Verhit de olie in een
koekenpan en fruit de knoflook ca. 1 min. Voeg de aubergine toe en bak ca. 8
min. op middelhoog vuur. Voeg na 5 min. de azijn toe. Roer af en toe. Breng op
smaak met peper en zout. Snijd de munt in reepjes en schep erdoor.
Beide recepten vond ik op internet in de Allerhande.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten