Ingrediënten
·
500 g griesmeel
·
4 eieren
·
200 g suiker
·
250 ml zonnebloemolie
·
2 tl bakpoeder
·
1 liter vanillevla
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 ⁰C.
Vet een groot rechthoekig bakblik of ovenschaal in met boter en bestuif het
met griesmeel. Klop de eieren, het suiker en de olie in een kom met een garde.
Voeg het bakpoeder, de vla en het griesmeel toe en roer alles goed door. Giet
het beslag in het bakblik en plaats dat in het midden van de oven. Bak de cake
in 1 uur goudbruin en gaar.
Haal de vorm uit de oven en laat hem afkoelen op het aanrecht.
Tip: Om de cake nog lekkerder te maken kan je deze na het bakken bestrijken
met warme abrikozenjam of besprenkelen met suikersiroop. Kook voor de
suikersiroop 1 deel water met 2 delen suiker (of een gedeelte honing) en voeg
daar eventueel wat specerijen aan toe zoals kaneel, steranijs of kardemom.
Ik heb er dus warme abrikozenjam over gestreken, maar eerst heb ik er wat rozenwater over gedruppeld. Een volgende keer ga ik één van de suikersiropen proberen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten