dinsdag 19 september 2017

Griesmeelcake

Gisteren een bijzondere cake gebakken. Ik vond hem op de site van Rutger Bakt. Ik ga hem presteren op het koffie-uurtje bij mijn moeder vanmorgen. Je kunt hem heel gemakkelijk in mooie vierkantjes snijden en als het eenmaal op het schoteltje ligt, dan gaat er nog een flinke dot slagroom op.

Ingrediënten
·        500 g griesmeel
·        4 eieren
·        200 g suiker
·        250 ml zonnebloemolie
·        2 tl bakpoeder
·        1 liter vanillevla

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 ⁰C.
Vet een groot rechthoekig bakblik of ovenschaal in met boter en bestuif het met griesmeel. Klop de eieren, het suiker en de olie in een kom met een garde. Voeg het bakpoeder, de vla en het griesmeel toe en roer alles goed door. Giet het beslag in het bakblik en plaats dat in het midden van de oven. Bak de cake in 1 uur goudbruin en gaar.
Haal de vorm uit de oven en laat hem afkoelen op het aanrecht.

Tip: Om de cake nog lekkerder te maken kan je deze na het bakken bestrijken met warme abrikozenjam of besprenkelen met suikersiroop. Kook voor de suikersiroop 1 deel water met 2 delen suiker (of een gedeelte honing) en voeg daar eventueel wat specerijen aan toe zoals kaneel, steranijs of kardemom.

Ik heb er dus warme abrikozenjam over gestreken, maar eerst heb ik er wat rozenwater over gedruppeld. Een volgende keer ga ik één van de suikersiropen proberen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten