dinsdag 24 oktober 2017

Appel-kersentaart

Een week geleden een lekkere taart gebakken. Het recept kreeg ik in één van de mailtjes van Rutger van den Broek.
Je had er kantklaar taart/quichedeeg voor nodig en ik wist dat ze bij de Jumbo dat verkochten. Helaas bij de Jumbo in de stad hadden ze alleen vers bladerdeeg. Daar had ik dus niets aan. Maar gelukkig had ik een afspraak bij de huisarts en daar in het winkelcentrum Boswinkel had de Jumbo het wel. 
Het recept had ik al klaar liggen. Omdat ik in de vriezer nog een doosje bosbessen had liggen heb ik die gebruikt in plaats van kersen. Bij Blokker nog snel even wat leuke uitsteekvormpjes gekocht en ik kon beginnen.
Op zijn site laat Rutger zien hoe je de taart op 5 verschillende manieren kunt aankleden.


APPEL-KERSENTAART op 5 manieren

Ingrediënten
Voor de taart
§  125 gr amandelspijs
§  ½ ei, losgeklopt
§  3 appels, in stukjes
§  200 gram (diepvries)kersen, ontpit
§  4 el suiker
§  1 tl kaneelpoeder
§  3 el custardpoeder
Verder nodig
§  boter, om in te vetten
§  1/2 ei, losgeklopt
§   
Bereiding: Appel-kersentaart
Verwarm de oven voor op 200 ⁰C en vet een taartvorm van ongeveer 22 centimeter in met boter.
Gebruik 1 rol quiche & taartdeeg om de vorm te bekleden, laat daarbij het deeg iets over de zijkant hangen. Meng het amandelspijs met het ei en verdeel dit over de bodem. Meng de appel met de kersen, de suiker, het kaneelpoeder en het custardpoeder goed door elkaar en doe deze vulling in de vorm. Bedek de vulling met de tweede rol vers deeg volgens één van de variaties in de video. Bestrijk de bovenkant tot slot met losgeklopt ei en zet de taart iets onder het midden in de oven. Bak de appel-kersentaart in 50 tot 60 minuten goudbruin en gaar.

Tip: Bewaar de restjes deeg in de koelkast, die kun je opnieuw uitrollen voor bijvoorbeeld een miniquiche.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten