Je had er kantklaar taart/quichedeeg voor nodig en ik wist dat ze bij de Jumbo dat verkochten. Helaas bij de Jumbo in de stad hadden ze alleen vers bladerdeeg. Daar had ik dus niets aan. Maar gelukkig had ik een afspraak bij de huisarts en daar in het winkelcentrum Boswinkel had de Jumbo het wel.
Het recept had ik al klaar liggen. Omdat ik in de vriezer nog een doosje bosbessen had liggen heb ik die gebruikt in plaats van kersen. Bij Blokker nog snel even wat leuke uitsteekvormpjes gekocht en ik kon beginnen.
Op zijn site laat Rutger zien hoe je de taart op 5 verschillende manieren kunt aankleden.
APPEL-KERSENTAART op 5 manieren
Ingrediënten
Voor de taart
§ 125 gr amandelspijs
§ ½ ei, losgeklopt
§ 3 appels, in stukjes
§ 200 gram (diepvries)kersen, ontpit
§ 4 el suiker
§ 1 tl kaneelpoeder
§ 3 el custardpoeder
Verder nodig
§ boter, om in te vetten
§ 1/2 ei, losgeklopt
§
Bereiding: Appel-kersentaart
Verwarm de oven voor op 200 ⁰C en
vet een taartvorm van ongeveer 22 centimeter in met boter.
Gebruik 1 rol quiche &
taartdeeg om de vorm te bekleden, laat daarbij het deeg iets over de zijkant
hangen. Meng het amandelspijs met het ei en verdeel dit over de bodem. Meng de
appel met de kersen, de suiker, het kaneelpoeder en het custardpoeder goed door
elkaar en doe deze vulling in de vorm. Bedek de vulling met de tweede rol vers
deeg volgens één van de variaties in de video. Bestrijk de bovenkant tot slot
met losgeklopt ei en zet de taart iets onder het midden in de oven. Bak de
appel-kersentaart in 50 tot 60 minuten goudbruin en gaar.
Tip: Bewaar de restjes deeg in de
koelkast, die kun je opnieuw uitrollen voor bijvoorbeeld een miniquiche.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten