dinsdag 24 oktober 2017

Wortelovenschotel

In een kookboek van 24 Kitchen De Nieuwe Makkelijke Maaltijd vond ik een lekker recept met bospeen.
Omdat ik nog gekruide kipworstjes had liggen heb ik die gebruikt in plaats van gewoon gehakt. Velletje van de worst en de worst in kleine stukjes rul bakken.
In plaats van de gekookte aardappels boven op het groentemengsel te leggen heb ik ze met een vork een beetje grof geprakt.
Deze schotel ga ik zeker nog eens maken. Ik vond het namelijk erg lekker.


Wortelovenschotel

4 personen – Bereiden: 30 minuten

·        800 gram kruimige aardappels
·        Bosje bospenen
·        1 ui
·        2 Elstar appels
·        olijfolie om in te bakken
·        300 gram rundergehakt
·        1 tl kaneelpoeder
·        1 tl komijnpoeder
·        1 el rozijnen
·        150 gram jonge kaas
·        55 gram amandelschaafsel


Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Breng een pan met water en een beetje zout een de kook en kook de aardappels in ca 15 minuten gaar.
Schil de bispenen en snijd ze in dunne schuine plakjes
Pel de ui en snijd hem in halave ringen
Snijd de appels met schil en zonder klokhuis in reepjes.
Verhit een scheut olie in dden pan en bak het gehakt ril. Voeg de ui, bospenen, appel, kaneelpoeder, komijnpoeder en rozijnen toe en bak ze ca 8 minuten.
Snijd de kaas in blokjes
Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen.
Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Verdeel het groente-gehaktmengsel erover en bestrooi met het amandelschaafsel. Verdeel de aardappels erover en bestrooi met de kaas.
Zet de ovenschotel ca 10 minuten in de oven tot de kaas gegratineerd is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten