Gisteren heb ik een wel heel bijzonder gerechtje klaargemaakt. Ik heb het gelezen op de kookgroep van Seniorweb en Aty van Veen had het ingestuurd.
Romige komkommer met worst.
Je hebt hiervoor nodig:
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 komkommer
- 25 gram boter
- 1 teentje knoflook, fijn gesnipperd
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 2 tl suiker
- 2 theelepels bouillonpoeder
- 1/2 tl chilipoeder of pittige paprikapoeder
- 1 dl (koffie)room
- 1 eetlepel (diepvries) dille
- 200 gram gekookte worst
- zout en peper
Komkommer schillen en in de lengte halveren. Met een lepeltje de zaadjes eruit scheppen en in plakjes van 1 cm snijden.
Boter verhitten, sjalotje, knoflook, komkommer, azijn, suiker, bouillonpoeder en chilipoeder erdoor roeren. Met deksel op de pan in 5 minuten
ca 5 minuten zachtjes stoven.
Dan de room en de dille erdoor roeren en zonder deksel nog 2 minuten verwarmen.
Worst in stukjes snijden en toevoegen en dan nog ca 2 minuten verwarmen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Ik heb er gebakken krieltjes bij gegeten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten