donderdag 20 juli 2017

Couscoussalade met doperwtjes

Vorige week een heerlijke couscoussalade gemaakt. Vond ik in het boek: Het grote zónder pakjes en zakjes kookboek van Karin Luiten.

Zo gemakkelijk een lekker fris en door de zachte geitenkaas toch wel bijzonder.

4 personen
Bereiden: 10 minuten, wachten: 15 minuten (+ evt 1 uur intrekken)

·        300 g couscous
·        450 g doperwten (diepvries)
·        150 g zachte geitenkaas
·        ½ el komijnpoeder (djinten)
·        ½ el paprikapoeder
·        bosje verse munt
·        kneep vers citroensap
·        scheut olijfolie
·        zout en peper uit de molen

Zet een fluitketel water.
Doe de couscous met de bevroren doperwtjes, komijn, paprikapoeder, zout en peper in een kom en hussel goed door elkaar.
Giet er 450 ml kokend water en een flinke scheut olijfolie bij. Dek af met een deksel en laat een kwartier staan tot al het vocht is opgenomen.
Roer de couscous goed los met een vork
Breng op smaak met een ferme kneep citroensap. Proef op zout en peper.
Snij de muntblaadjes in reepjes en verkruimel de geitenkaas. Meng de helft door de couscous, strooi de andere helft er op het laatst over als garnering.

Tips:
1.     De erwten ontdooien hoeft niet. Ze worden precies gaar in dat kwartiertjes staan in kokend water.
2.     Leg een stapeltje muntblaadjes op elkaar, rol op in de lengte en snij dan haaks de reepjes.
3.     Het is lekkerder voor de smaak als de munt kan meetrekken in de couscous, maar door de warmte kunnen de reepjes bruin verkleuren. Hou wat frisgroene blaadjes achter voor de garnering.

4.     Variatie: kortgekookte groene aspergetips en gehakte (ongezouten) pistachenootjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten