Zo gemakkelijk een lekker fris en door de zachte geitenkaas toch wel bijzonder.
4 personen
Bereiden: 10 minuten,
wachten: 15 minuten (+ evt 1 uur intrekken)
·
300 g couscous
·
450 g doperwten
(diepvries)
·
150 g zachte
geitenkaas
·
½ el komijnpoeder
(djinten)
·
½ el
paprikapoeder
·
bosje verse munt
·
kneep vers
citroensap
·
scheut olijfolie
·
zout en peper uit
de molen
Zet een fluitketel water.
Doe de couscous met de
bevroren doperwtjes, komijn, paprikapoeder, zout en peper in een kom en hussel
goed door elkaar.
Giet er 450 ml kokend
water en een flinke scheut olijfolie bij. Dek af met een deksel en laat een
kwartier staan tot al het vocht is opgenomen.
Roer de couscous goed los
met een vork
Breng op smaak met een
ferme kneep citroensap. Proef op zout en peper.
Snij de muntblaadjes in
reepjes en verkruimel de geitenkaas. Meng de helft door de couscous, strooi de
andere helft er op het laatst over als garnering.
Tips:
1. De erwten ontdooien hoeft niet. Ze worden precies gaar
in dat kwartiertjes staan in kokend water.
2. Leg een stapeltje muntblaadjes op elkaar, rol op in de
lengte en snij dan haaks de reepjes.
3. Het is lekkerder voor de smaak als de munt kan
meetrekken in de couscous, maar door de warmte kunnen de reepjes bruin
verkleuren. Hou wat frisgroene blaadjes achter voor de garnering.
4. Variatie: kortgekookte groene aspergetips en gehakte
(ongezouten) pistachenootjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten