Voor deze bloemkool vond ik een goed en gemakkelijk recept.
Gegratineerde bloemkool
Het is zeker geschikt voor 4 personen
·
1 bloemkool
·
2 sjalotten
·
2 tl boter
·
1 tl Italiaanse
kruiden
·
200 ml koks- of
kookroom
·
75 gr Parmezaanse
kaas
Oven voorverwarmen op
200-220°C.
Bloemkool schoonmaken en
in roosjes snijden. Roosjes 5 minuten koken in lichtgezouten water. Afgieten in
een vergiet. Afspoelen met koud water en uit laten lekken.
Pel en snipper de
sjalotjes en fruit deze dan zacht in de boter. Doe er peper, zout, Italiaanse
kruiden en room bij. Houd 1 el kaas over, rest bij de room en dan al roerend
aan de kook brengen.
Vet een ovenschaal in met
boter. Verdeel de bloemkoolroosjes over de schotel. Schenk de kaassaus hierover
en bestrooi met de achtergehouden kaas.
Zet dit de voorverwarmde
oven en gratineer het in 10 minuten goudbruin.
Dit is lekker met gekookte
aardappelen. Ik had er kippendijtjesfilet bij. Ik heb er peper op gestrooid en een kleine beetje gearomatiseerd zout. Gewoon bruin braden en niet te lang laten sudderen, zodat het niet te droog wordt.
Je kunt variëren met de
kaas, bijvoorbeeld Goudse kaas, geitenkaas, Emmenthaler. Of een mix van deze kazen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten