Nagerecht voor 4 personen
Serveer de crumble lauwwarm of warm ( maar niet direct
uit de oven). Dat is het lekkerst. Afgekoeld is hij natuurlijk ook heerlijk.
Varieer eventueel met de noten. Gebruik amandelen, hazelnoten of walnoten. Het
is allemaal lekker
·
4 mooie peren
·
Citroensap
·
2 el rozijnen
·
1 el honing
·
125 g koude boter
·
Flinke mespunt kaneel
·
50 g suiker en 1 el
·
75 g grof gemalen of gehakte amandelen
·
75 g bloem
·
Mespunt zout
Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het
klokhuis. Halveer de parten en besprenkel met citroensap.
Week de rozijnen kort in lauwwarm water. Verhit 25 g
boter zachtjes in een koekenpan en strooi er 1 el suiker in, roer tot de suiker
is opgelost en voeg dan de partjes peer en kaneel toe. Bak ze 1-2 minuten
zachtjes en voeg dan de uitgelekte rozijnen en de honing toe.
Neem de pan van het fornuis. Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de rest van de boter met suiker, amandelen, bloem en
zout tot een kruimilig geheel. Verdeel de stukken peer over een ingevette
ovenschaal en strooi de kruimels er over.
Zet in de oven en bak tot de topping gaar en krokant is
(ca 30 minuten).
Het recept is van Janny van der Heijden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten