Oudejaarsavond bij Corine geweest. Maarten en Gerke waren er ook met de kinderen. Ook nu wou ik weer mijn steentje bijdragen en heb deze soep gemaakt. Maar ook nog een simpele kippen-groentesoep, waar ik als extraatje de rest van de kokosmelk en een theelepel vijfkruidenpoeder heb gedaan. Dat geeft ook een oosters tintje.
Wortel-kokossoep met curry en koriander
·
minimaal 2,5 l kippenbouillon, die ik ook weer
zelf heb gemaakt met de ingrediƫnten zoals in het recept van de paprikasoep met
kruidenkaas en chorizoballetjes beschreven
·
10 dikke wortelen – ik heb 2 flinke
winterwortels gebruikt
·
½ stronk bleekselderij
·
2 uien
·
1 teentje knoflook
·
2,5 dl kokosmelk
·
1 el gele currypasta
·
2 takjes tijm
·
2 laurierblaadjes
·
enkele takjes verse koriander
·
1 klontje boter
·
peper en zout
·
optie: Kip in stukjes uit de kippenbouillon of
blokjes gerookte kip
Pel de uien en snij ze grof.
Zet een grote pan op een matig vuur. Smelt een klontje
boter en stoof de stukjes ui aan. Zorg ervoor dat de uien niet kleuren. Pel en
kneus de knoflook en laat het hele teentje meestoven met de uien.
Snij de stengels bleekselderij in grove stukken. Schil de
wortelen en snij er de kontjes en de top af. Snij de groenten vervolgens in
schijfjes.
Doe de stukjes selderij en wortelen ook in de pan en laat
de groenten enkele minuten meestoven. Roer alles regelmatig even om.
Maak of verwarm de kippenbouillon. Zeef de bouillon
alvorens je die gebruikt in de wortelsoep.
Doe het deksel op de pan en laat de soep minstens 30
minuten sudderen op een zacht vuur.
Verwijder het bouquet garni en mix de soep zeer fijn.
Voeg indien nodig wat extra (gezeefde) kippenbouillon toe, tot je de gewenste
dikte van de soep hebt.
Schep wat van de currypasta in de soep en voeg de
kokosmelk toe. Dat geeft de soep een exotisch tintje. Roer alles om, of zet de
mixer nog even in de soep. Kruid de soep naar smaak met peper uit de molen en
zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten