Knolselderijfrieten uit de oven
·
1 grote of 2 kleine selderijknollen
·
Zonnebloem- of arachideolie
·
Circa 1 eetlepel kerriepoeder
·
(zee)zout
Knolselderij bevat veel calcium en laat zich gemakkelijk
verwerken tot frieten. Om het ook nog gezond te houden, worden de repen niet
gefrituurd, maar in de oven gebakken.
Selderij verkleurt snel. Besprenkel gesneden stukken met
water of bewaar ze tot gebruik in water met citroensap.
Snijd bij de selderijknollen van de boven- en de
onderkant een plak af. Zet de knollen op een snijplank en snijd de schil er met
een scherp mes van boven naar beneden af. Snijd de knol vervolgens in dikke plakken en de plakken in dikke
frieten.
Breng een grote pan met water aan de kook en voeg
(eventueel in etappes) de repen knolselderij toe.
Verwarm de oven voor op circa 225°C.
Kook de knolselderij 2 minuten, neem ze met een
schuimspaan uit het kokende water of
giet ze door een vergiet af. Laat uitdampen en verdeel ze over een of twee
ovenbakplaten. Besprenkel rijkelijk met olie, zout naar smaak en kerriepoeder.
Meng goed door elkaar zodat de selderijfrieten rondom met een filmdun laagje
olie en kruiden zijn bedekt.
Schuif de bakplaten in de hete oven en laat ze hierin in
ongeveer 30-35 minuten mooi goudbruin kleuren en gaar worden.
Ik vond het zelf erg lekker. Heb er een runderchipolataworstje bij gegeten en een half potje Hak appelmoes uit mijn kerstpakket.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten