maandag 2 februari 2015

Bleekselderijsoep

Op mijn etagere had ik nog een halve bos bleekselderij liggen. Even op internet gezocht of ik daar ook een recept voor soep bij kon vinden. Natuurlijk vond ik een recept. Meerdere zelfs. toen maar even gekeken voor welk recept ik de meeste ingrediënten al thuis had.
Voor dit recept heb ik alleen een stukje blauwe kaas bijgekocht.

Op Smulweb vond ik het volgende recept.


Bleekselderijsoep
10-20 minuten
4 personen

4 stengels kleingesneden bleekselderij
1 grote kruimige geschilde
aardappel in blokjes
1 gesnipperde ui
2 teentjes geperste knoflook
30 gr boter
1 l kippebouillon
3 el creme fraiche
zout,
peper en nootmuskaat
groen van
bleekselderij 

Bereidingswijze

Ui, knoflook bleekselderij en aardappel aanbakken/fruiten, bouillon erbij en 15 min koken in de bouillon, pureren. Creme fraiche erdoor roeren en op smaak maken met zout, peper en nootmuskaat. Garneren met groen van bleekselderij.
Serveertips
Nog lekkerder met een beetje blauwe kaas erdoor.
 
Die blauwe kaas gaf inderdaad een lekker smaakje aan de soep.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten