Voor dit recept heb ik alleen een stukje blauwe kaas bijgekocht.
Op Smulweb vond ik het volgende recept.
Bleekselderijsoep
10-20 minuten4 personen
4
stengels kleingesneden bleekselderij
1 grote kruimige geschilde aardappel in blokjes
1 gesnipperde ui
2 teentjes geperste knoflook
30 gr boter
1 l kippebouillon
3 el creme fraiche
zout, peper en nootmuskaat
groen van bleekselderij
1 grote kruimige geschilde aardappel in blokjes
1 gesnipperde ui
2 teentjes geperste knoflook
30 gr boter
1 l kippebouillon
3 el creme fraiche
zout, peper en nootmuskaat
groen van bleekselderij
Bereidingswijze
Ui, knoflook bleekselderij en
aardappel aanbakken/fruiten, bouillon erbij en 15 min koken in de bouillon,
pureren. Creme fraiche erdoor roeren en op smaak maken met zout, peper en
nootmuskaat. Garneren met groen van bleekselderij.
Serveertips
Nog lekkerder met een beetje blauwe kaas erdoor.
Serveertips
Nog lekkerder met een beetje blauwe kaas erdoor.
Die blauwe kaas gaf inderdaad een lekker smaakje aan de soep.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten