4
personen
600
kcal 20 min. bereiden
·
1 teen
knoflook
4
personen
600
kcal 20 min. bereiden
·
1 teen
knoflook
·
½
bloemkool
·
125 ml
verse slagroom
·
1
gedroogde laurierblaadjes
·
200 g
verse peultjes
·
150 g
verse haricots verts
·
100 g
diepvries tuinerwten
·
600 g
verse zalmfilets (4 stukken)
·
2 el
traditionele olijfolie
·
30 g
ongezouten roomboter
Keukenspullen
·
staafmixer
Snijd de
knoflook in plakjes en verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Laat de slagroom
met de knoflook en het laurierblaadje 6 min. zachtjes tot tweederde inkoken. Kook
ondertussen de bloemkoolroosjes 5 min. in water met zout. Verwijder het
laurierblaadje uit de pan en pureer de bloemkool met de slagroom en de knoflook
tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
Breng
een pan water met wat zout aan de kook. Kook de peultjes 2 min. en laat ze
uitlekken. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, laat het puntje
zitten, en kook ze in hetzelfde water 4 min. Laat ze uitlekken. Kook ten slotte
de tuinerwten 1 min.
Bestrijk
de zalm met de olie en bestrooi met peper en zout. Bak in een droge koekenpan
in 6 min. net gaar, keer halverwege. Verwarm de bloemkoolpuree in een pan.
Verwarm de boontjes in de boter en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de
groenten over de borden, leg de zalm erop en serveer de bloemkoolpuree erbij.
Serveertip:
Lekker
met een partje citroen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten