dinsdag 1 september 2020

Courgette gevuld met tonijn

 

Courgette gevuld met tonijn

 2 porties    12 minuten voorbereiden, 35 minuten bereiden

·        1 courgette

·        1 ui

·        1 teentje knoflook

·        1 tl Ras el hanout (kruidenmengsel)

·        1 el tomatenpuree (volle eetlepel)

·        1 blikje tonijn (185 gram)

·        olijfolie

·        zout en peper

 

1.           Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  1. Snij de courgette in de lengte doormidden en gebruik een lepel om het vruchtvlees eruit te scheppen (bewaar het vruchtvlees).
  2. Leg beide helften in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en royaal met zout en peper. Bak ze 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  3. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij het vruchtvlees van de courgette fijn.
  4. Verwarm olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook en ui aan tot de ui glazig ziet. Voeg het vruchtvlees van de courgette toe en bak 2 minuten mee.
  5. Voeg ras el hanout, tomatenpuree en een snuf zout toe en bak enkele minuten mee. Laat de tonijn uitlekken en voeg toe aan het mengsel, roer goed door.
  6. Haal de courgettes uit de oven en vul met het tonijnmengsel. Bak de courgettes nog eens 10 minuten in het midden van de oven.

Foodquotes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten