Courgette gevuld met
tonijn
·
1 courgette
·
1 ui
·
1 teentje knoflook
·
1 tl Ras el hanout (kruidenmengsel)
·
1 el tomatenpuree (volle eetlepel)
·
1 blikje tonijn (185 gram)
·
olijfolie
·
zout en peper
1.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Celsius.
- Snij
de courgette in de lengte doormidden en gebruik een lepel om het
vruchtvlees eruit te scheppen (bewaar het vruchtvlees).
- Leg
beide helften in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en royaal met
zout en peper. Bak ze 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Snipper
de ui en snij de knoflook fijn. Snij het vruchtvlees van de courgette
fijn.
- Verwarm
olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook en ui aan tot de ui glazig
ziet. Voeg het vruchtvlees van de courgette toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg
ras el hanout, tomatenpuree en een snuf zout toe en bak enkele minuten
mee. Laat de tonijn uitlekken en voeg toe aan het mengsel, roer goed door.
- Haal de
courgettes uit de oven en vul met het tonijnmengsel. Bak de courgettes nog
eens 10 minuten in het midden van de oven.
Foodquotes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten