Armeluisaardappels
Een recept uit het boek
Aan Tafel van Nigel Slater
Voor 2 personen
Veeg 500 gram zoete
aardappels schoon en snijd ze in dikke plakken. Verhit een scheut olijfolie in
een hapjespan, leg de aardappels op de snijkant hierin en bak. Na 5 minuten de
schijven omdraaien. Je kunt dit gerecht ook maken met nieuwe aardappelen.
Halveer 2 grote gele of
rode paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de helften in smalle repen;
doe ze in de pan.
Pel een grote rode of
blonde ui, snijd hem in dunne ringen en doe ze samen met een flinke klont boter
bij de aardappels en paprika’s. Bak de aardappels af en toe omscheppend lekker
bruin en de ui bijna gaar.
Voeg 4 dl groentebouillon
toe, breng aan de kook, doe er zout en peper bij en stoof alles 20 minuten in
de gesloten pan op halfhoog vuur.
Prak zodra de bouillon
vrijwel verdwenen is de aardappels met een vork en laat ze het laatste vocht
nog opzuigen.
Dit gerecht is ontstaan
uit een lege voorraadkast en het zou niet goed zijn te veel ingrediƫnten toe te
voegen.
Beginnen met een
fijngehakte chilipeper maakt het spannend, wat ook geldt voor het tot slot
toevoegen van een handvol gescheurd basilicumblad.
Andere geschikte extra’s zijn gehakte of in plakjes
gesneden knoflook, samen met de ui, een snuf of
twee paprikapoeder, wat venkelzaad of wat gerookte knoflook. En door een
of twee eieren tegen het einde van de bereiding boven het gerecht te breken,
wordt het een samenhangend geheel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten