dinsdag 9 juni 2020

Armeluisaardappelen uit het boek Aan Tafel van Nigel Slater

Armeluisaardappels

Een recept uit het boek Aan Tafel van Nigel Slater

Voor 2 personen

Veeg 500 gram zoete aardappels schoon en snijd ze in dikke plakken. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan, leg de aardappels op de snijkant hierin en bak. Na 5 minuten de schijven omdraaien. Je kunt dit gerecht ook maken met nieuwe aardappelen.
Halveer 2 grote gele of rode paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de helften in smalle repen; doe ze in de pan.
Pel een grote rode of blonde ui, snijd hem in dunne ringen en doe ze samen met een flinke klont boter bij de aardappels en paprika’s. Bak de aardappels af en toe omscheppend lekker bruin en de ui bijna gaar.
Voeg 4 dl groentebouillon toe, breng aan de kook, doe er zout en peper bij en stoof alles 20 minuten in de gesloten pan op halfhoog vuur.
Prak zodra de bouillon vrijwel verdwenen is de aardappels met een vork en laat ze het laatste vocht nog opzuigen.

Dit gerecht is ontstaan uit een lege voorraadkast en het zou niet goed zijn te veel ingrediƫnten toe te voegen.
Beginnen met een fijngehakte chilipeper maakt het spannend, wat ook geldt voor het tot slot toevoegen van een handvol gescheurd basilicumblad.
Andere geschikte extra’s zijn gehakte of in plakjes gesneden knoflook, samen met de ui, een snuf of  twee paprikapoeder, wat venkelzaad of wat gerookte knoflook. En door een of twee eieren tegen het einde van de bereiding boven het gerecht te breken, wordt het een samenhangend geheel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten