karbonade met mosterd, tijm en honing
Benodigdheden
per persoon:
·
1 flinke rib- of
schouderkarbonade
·
2 tl Franse mosterd
·
1 tl gedroogde tijm
·
peper, zout
·
margarine of boter
·
1 1/2 theelepel vloeibare
honing
|
Bereiding:
Wrijf de karbonade in met een theelepel
mosterd per kant, tijm en peper en zout.
Laat een klont margarine of boter goed bruin worden en leg de karbonade in de pan terwijl je hem over de bodem heen en weer beweegt. Bak de karbonade aan beide kanten op redelijk hoog vuur bruin. Zet het vuur wat zachter en druppel de honing over de karbonade terwijl je hem nogmaals door de pan beweegt en keert zodat het vlees overal met honing bedekt wordt. Laat de karbonade een kleine 10 minuten zachtjes bakken, afhankelijk van de dikte.
Laat een klont margarine of boter goed bruin worden en leg de karbonade in de pan terwijl je hem over de bodem heen en weer beweegt. Bak de karbonade aan beide kanten op redelijk hoog vuur bruin. Zet het vuur wat zachter en druppel de honing over de karbonade terwijl je hem nogmaals door de pan beweegt en keert zodat het vlees overal met honing bedekt wordt. Laat de karbonade een kleine 10 minuten zachtjes bakken, afhankelijk van de dikte.
Dit recept heb ik gevonden op internet.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten