Stamppot
zuurkool
·
1¼ kg
kruimige aardappelen
·
500 g
Gelderse rookworsten
·
500 g
zuurkool
·
2 Elstar-appels
·
40 g
ongezouten roomboter
·
150 ml
slagroom
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook
in een pan ruim water in 20 min. gaar. Laat de zuurkool uitlekken. Voeg na 10
min. de zuurkool toe aan de aardappelen.
Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en
snijd het vruchtvlees in plakjes. Verhit de boter en bak de appel 5 min. op
hoog vuur. Als alle schijfjes bruin en gaar zijn, deze op een bord leggen. In de pan, waar nog wat van de braadboter zit, de rookworsten zachtjes verwarmen. Zo nu en dan keren, zodat de rookworst niet verbrandt en in zijn geheel lekker warm wordt.
Verwarm de slagroom in een steelpan. Giet de aardappelen en zuurkool af
en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en zuurkool grof. Voeg de slagroom toe en eventueel wat kookvocht toe. Schep de appel met de boter erbij en
serveer met de rookworst.
Dit recept komt uit de Allerhande.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten