Als ik groente schoonmaak, bewaar ik altijd de resten, zoals de uiteinden van wortels, het binnenste van kool, of stelen van tuinkruiden. Ik doe ze in de diepvriezer en als ik genoeg heb opgespaard trek ik een lekkere groentenbouillon van deze restjes groenten.
Deze week heb ik er een lekkere eenvoudige tomatensoep mee gemaakt.
Wat kruiderij betreft, kun je natuurlijk zo veel variƫren als je wilt.
Tomatensoep
met basilicum
Ingrediƫnten
4 personen
·
2 sjalotten
·
2 tenen
knoflook
·
2 el
traditionele olijfolie
·
750 g rijpe
tomaten
·
2 tl
paprikapoeder en eventueel een beetje pittige paprikapoeder
·
wat geraspte
gember
·
15 g verse
basilicum
·
750 ml
groentebouillon van tablet
·
fijngesneden maggiplant
en dragon
Snipper
de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de
sjalot en knoflook op laag vuur glazig. Snijd de tomaten in kwarten. Voeg toe
aan de soeppan en bak 5 min. mee. Voeg de paprikapoeder toe. Haal de blaadjes
van het basilicum en doe de steeltjes bij de tomaten in de pan. Voeg de
bouillon toe en laat 10 min. zachtjes koken. Roer de basilicumblaadjes door de
soep, maar houd een paar blaadjes achter voor de garnering. Pureer de soep met
de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout, voeg de fijngesneden
maggiplant en dragon toe. Verdeel over de grote kommen en garneer met de rest
van de basilicumblaadjes.
Deze keer heb ik, toen de gepureerde soep weer opgewarmd was, wat kleingesneden katenspek toegevoegd.
Deze keer heb ik, toen de gepureerde soep weer opgewarmd was, wat kleingesneden katenspek toegevoegd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten