Dit gerecht kun je als hoofd- of als voorgerecht gaan maken. Voor mij is het genoeg als hoofdgerecht. Het is bestemd voor 2 personen.
Voorbereiding: 15 minuten, oventijd 30-45 minuten
Ingrediƫnten
Bereiding
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en zet een
ovenschaal klaar..
Leg de courgette tussen twee lage snijplanken en snijd
om de 3-4 mm in. Niet te dik snijden dan krijg je de vulling er moeilijk
tussen.
Snijd de tomaatjes in plakjes met een scherp gekarteld
mesje. Snijd de mozzarella in plakjes.
Meng olijfolie met peper en zout en wrijf de
mozzarella ermee in.
Vul de openingen van de courgette om en om met tomaat
en mozzarella. Zet de gevulde courgettes in de ovenschaal en besprenkel met de
olie. Schuif in elke opening een verse basilicumblaadje. Dat gaat handig met
behulp van de stompe kant van een mes.
(Eventueel overgebleven vulling bak je in een los schaaltje mee)
(Eventueel overgebleven vulling bak je in een los schaaltje mee)
Bak 30-45 minuten. De tijd hangt af van hoe gaar je ze
wilt.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en
laat afkoelen.
Verdeel wat rucola over twee borden, zet op elk bord
een courgette en verdeel de pijnboompitjes erover,
Erg gemakkelijk om te maken en erg lekker om op te eten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten