maandag 30 juli 2018

Snelle en eenvoudige vissoep

Omdat ik tegenwoordig wat minder mobiel ben en ik toch al steeds van plan was de diepvriezer nu echt eens leeg te eten, had ik een bakje visbouillon uit de vriezer gehaald. Kan zelf nog niet naar de supermarkt lopen, dus zoon Arjen ingeschakeld om wat boodschappen voor me te doen zodat ik een eenvoudige vissoep kon maken.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 400 ml visbouillon - water met een visbouillonblokje kan natuurlijk ook.
  • 1 pakje passata di pomodoro
  • 450 gram Franse roerbakgroente
  • 450 gram diepvries zeevruchten
  • 1 citroen
  • 1 theelepeltje kruidenmix Marrakech
Breng de visbouillon aan de kook, voeg de passata toe en breng opnieuw aan de kook.
Voeg de roerbakgroente toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 minuten zachtjes koken. Voeg de zeevruchten toe, breng opnieuw aan de kook en verwarm 3 minuten op laag vuur. Voeg dan de kruidenmix toe.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en snijd de vrucht in partjes. Meng de rasp door de soep. Schep de soep in kommen en serveer met de citroenpartjes ernaast em naar smaak boven de soep uit te knijpen.

Zoals de meeste soepen is dit lekker met knapperig stokbrood.

Het recept komt uit de Allerhande, heb het een beetje aangepast.


1 opmerking: