Voor 4 personen heb je nodig:
- 400 ml visbouillon - water met een visbouillonblokje kan natuurlijk ook.
- 1 pakje passata di pomodoro
- 450 gram Franse roerbakgroente
- 450 gram diepvries zeevruchten
- 1 citroen
- 1 theelepeltje kruidenmix Marrakech
Breng de visbouillon aan de kook, voeg de passata toe en breng opnieuw aan de kook.
Voeg de roerbakgroente toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 minuten zachtjes koken. Voeg de zeevruchten toe, breng opnieuw aan de kook en verwarm 3 minuten op laag vuur. Voeg dan de kruidenmix toe.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en snijd de vrucht in partjes. Meng de rasp door de soep. Schep de soep in kommen en serveer met de citroenpartjes ernaast em naar smaak boven de soep uit te knijpen.
Zoals de meeste soepen is dit lekker met knapperig stokbrood.
Het recept komt uit de Allerhande, heb het een beetje aangepast.
Lekker!
BeantwoordenVerwijderen