zondag 10 juni 2018

Rijst methoning-citroenkip en 3 soorten groenten


I

RIJST MET HONING-CITROENKIP EN GROENTEN (PLUS MEAL PREP TIPS)
Bereidingstijd: 30 minuten  Aantal: 4 personen

In de trein, op weg naar Barneveld kwam ik via de site van Rutger bakt op de site van Brenda kookt terecht en daar vond ik dit lekkere recept. Ik heb het op 2 groepen in het verzorgingstehuis bereid. Ik kook daar iedere dinsdag als vrijwilliger. Erg leuk werk en helemaal als de bewoners ook van de maaltijden genieten.


Ingrediënten:
·      300 gram witte rijst (ik nam pandanrijst)
·      4  kippendijfilets, in blokjes
·      1 broccoli, in roosjes
·      200 gram sperziebonen of haricoverts, uiteinden verwijderd
·      1 winter wortel, geschild en in plakjes
·      2 stengels lente ui, in ringen
·      250 ml kippenbouillon (bijvoorbeeld van een blokje)
·      60 ml ananassiroop (bijvoorbeeld uit blik). Ik heb de ananasringen in stukjes gesneden en bij de saus voor de kip gedaan.
·      sap van 1 citroen
·      60 ml honing
·      1 eetlepel sojasaus
·      1 eetlepel appelazijn
·      3 teentjes knoflook, geperst
·      1 eetlepel maïzena
·      zout en peper
·      olie of boter om in te bakken


Bereiding:
1.  Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
2.  Breng de blokjes kip op smaak met zout en peper en bak dit in een koekenpan met olie of boter rondom aan.
3.  Kook de roosjes broccoli, sperziebonen en schijfjes wortel beetgaar in ruim water.
4.  Verwarm in een grote koekenpan de kippenbouillon met de siroop van de ananas, citroensap, honing, sojasaus, appelazijn, knoflook en maïzena. Roer goed door en breng dit aan de kook. Laat het karamelliseren en licht inkoken, tot het gehalveerd is in hoeveelheid. Roer de kip door de saus.
5.  Serveer de rijst met de groenten en kip met zoete saus. Maak het af met de ringen lente ui.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten