I
Bereidingstijd: 30
minuten Aantal: 4 personen
In de trein, op weg naar Barneveld kwam ik via de site van Rutger bakt op de site van Brenda kookt terecht en daar vond ik dit lekkere recept. Ik heb het op 2 groepen in het verzorgingstehuis bereid. Ik kook daar iedere dinsdag als vrijwilliger. Erg leuk werk en helemaal als de bewoners ook van de maaltijden genieten.
Ingrediënten:
· 300
gram witte rijst (ik nam pandanrijst)
· 4 kippendijfilets, in blokjes
· 1
broccoli, in roosjes
· 200
gram sperziebonen of haricoverts, uiteinden verwijderd
· 1
winter wortel, geschild en in plakjes
· 2
stengels lente ui, in ringen
· 250
ml kippenbouillon (bijvoorbeeld van een blokje)
· 60
ml ananassiroop (bijvoorbeeld uit blik). Ik heb de ananasringen in stukjes gesneden en bij de saus voor de kip gedaan.
· sap
van 1 citroen
· 60
ml honing
· 1
eetlepel sojasaus
· 1
eetlepel appelazijn
· 3
teentjes knoflook, geperst
· 1
eetlepel maïzena
· zout
en peper
· olie
of boter om in te bakken
Bereiding:
1. Kook
de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
2. Breng
de blokjes kip op smaak met zout en peper en bak dit in een koekenpan met olie
of boter rondom aan.
3. Kook
de roosjes broccoli, sperziebonen en schijfjes wortel beetgaar in ruim water.
4. Verwarm
in een grote koekenpan de kippenbouillon met de siroop van de ananas,
citroensap, honing, sojasaus, appelazijn, knoflook en maïzena. Roer goed door
en breng dit aan de kook. Laat het karamelliseren en licht inkoken, tot het
gehalveerd is in hoeveelheid. Roer de kip door de saus.
5. Serveer
de rijst met de groenten en kip met zoete saus. Maak het af met de ringen lente
ui.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten