zaterdag 30 januari 2016

Capucijners met Chinese kool

Eindelijk weer eens een bericht van mijn kant. Ben het laatste half jaar nogal druk geweest. Corine is aan een hernia geopereerd en ja, dan heeft ze thuis wel hulp nodig, waaronder het koken.  In al die maanden vaak lekkere dingen gekookt, maar geen tijd om het blog bij te houden. Nu Corine zelf wat meer kan, komt er voor mij weer tijd om dat weer bij te gaan houden.
Ik ben ook bezig thuis de "voorraadjes" weg te werken. Maar eerlijk gezegd, ben ik dat al zo lang van plan. Nu een pot capucijners tevoorschijn getoverd. Bij Albert Heijn zag een Chinse kool liggen met 35% korting en toen maar op internet naar die combinatie gezocht, en gevonden/
We vonden het alle drie erg lekker. Dat is dus een recept wat er in blijft.


Capucijners met Chinese kool

voor 4 personen, bereidingstijd 30 minuten

Ingrediƫnten

· 500 gram magere speklapjes, in repen gesneden
· versgemalen peper en zout
· 1/2 eetlepel chilipoeder
· 3 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
· 4 teentjes knoflook, gehakt
· 2 uien, gesnipperd
· 1/2 komkommer
· 1 blik kapucijners
· 1 Chinese kool (400 gram), in smalle repen gesneden
· 4 eetlepels ketjap manis
· enkele druppels tabasco of 1 theelepel sambal oele
· aardappelschijfjes om te baken
Bereiden
Bestrooi het spek met peper, zout en chilipoeder. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak hierin de spekrepen goudbruin. Voeg de knoflook en uien toe, bak al omscheppend 5 minuten en verwarm nog even op een lage stand.

Halveer intussen de komkommer in de lengte en snijd deze in plakjes van 1/2     cm. Giet de kapucijners af.

Schep de komkommer en kool door het vlees en roerbak 2 minuten. Voeg de kapucijners, ketjap en tabasco toe en verwarm nog even.
 
Bak ondertussen de aardappelschijfjes in een scheut olie met een flinke klont boter goudbruin en gaar.
Ik heb hiervoor aardappelen half gaar gekookt, af laten koelen en in dikke plakken gesneden en die gebakken.

Het recept kwam van Ditjes en Datjes

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten