Ik ben ook bezig thuis de "voorraadjes" weg te werken. Maar eerlijk gezegd, ben ik dat al zo lang van plan. Nu een pot capucijners tevoorschijn getoverd. Bij Albert Heijn zag een Chinse kool liggen met 35% korting en toen maar op internet naar die combinatie gezocht, en gevonden/
We vonden het alle drie erg lekker. Dat is dus een recept wat er in blijft.
Capucijners met Chinese kool
voor 4 personen,
bereidingstijd 30 minuten
Ingrediƫnten
· 500 gram magere speklapjes, in repen gesneden
· versgemalen peper en zout
· 1/2 eetlepel chilipoeder
· 3 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
· 4 teentjes knoflook, gehakt
· 2 uien, gesnipperd
· 1/2 komkommer
· 1 blik kapucijners
· 1 Chinese kool (400 gram), in smalle repen
gesneden
· 4 eetlepels ketjap manis
· enkele druppels tabasco of 1 theelepel sambal
oele
· aardappelschijfjes om te baken
BereidenBestrooi het spek met peper, zout en chilipoeder. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak hierin de spekrepen goudbruin. Voeg de knoflook en uien toe, bak al omscheppend 5 minuten en verwarm nog even op een lage stand.
Halveer intussen de komkommer in de lengte en snijd deze in plakjes van 1/2 cm. Giet de kapucijners af.
Ik heb hiervoor aardappelen half gaar gekookt, af laten koelen en in dikke plakken gesneden en die gebakken.
Het recept kwam van Ditjes en Datjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten