Vorige week een lekker pastagerecht gemaakt uit het boek: Bespaar met Jamie.
Je hebt hiervoor een geroosterde flespompoen nodig.
Leg een hele pompoen (zo'n 1,2 kg)1 1/2 uur op 180 graden C/ gasovenstand 4 in de oven, verwijder de zaden, schep het vruchtvlees eruit en gebruik het meteen of bewaar het.
Pompoen rigatoni
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
(plus roostertijd)
·
een halve
geroosterde flespompoen
·
olijfolie
·
1 flinke snuf
gedroogde chilivlokken
·
8 takjes verse
tijm
·
2 tenen knoflook
·
2 el crème fraîche
·
40 g blauwe kaas
·
320 g rigatoni
·
Parmezaanse kaas
Doe een scheut olijfolie
met de gedroogde chilivlokken in een grote pan op matig vuur, rist er de
blaadjes van 8 takjes verse tijm over en knijp er met een pers 2 knoflooktenen
bij.
Laat de knoflook 1 minuut
bakken en prak er dan de halve pompoen door met 2 el crème fraîche, 40 g blauwe kaas en een flinke scheut kokend
water door.
Kook terwijl het mengsel
zachtjes pruttelt 320 g rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat
de pasta uitlekken maar vang een kopje van het kookwater op.
Breng het pompoenmengsel
op smaak, hussel er de pasta door en maak eventueel extra smeuïg met een
scheutje kookwater.
Maak het gerecht af met
Parmezaanse kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten