zondag 13 november 2016

Na bijna een jaar wil ik toch weer verder met mijn blog.

Vorige week een lekker pastagerecht gemaakt uit het boek: Bespaar met Jamie.
Je hebt hiervoor een geroosterde flespompoen nodig.
Leg een hele pompoen (zo'n 1,2 kg)1 1/2 uur op 180 graden C/ gasovenstand 4 in de oven, verwijder de zaden, schep het vruchtvlees eruit en gebruik het meteen of bewaar het.


Pompoen rigatoni
Voor 4 personen

Bereidingstijd: 20 minuten (plus roostertijd) 

·        een halve geroosterde flespompoen
·        olijfolie
·        1 flinke snuf gedroogde chilivlokken
·        8 takjes verse tijm
·        2 tenen knoflook
·        2 el crème fraîche
·        40 g blauwe kaas
·        320 g rigatoni
·        Parmezaanse kaas 

Doe een scheut olijfolie met de gedroogde chilivlokken in een grote pan op matig vuur, rist er de blaadjes van 8 takjes verse tijm over en knijp er met een pers 2 knoflooktenen bij.

Laat de knoflook 1 minuut bakken en prak er dan de halve pompoen door met 2 el crème fraîche, 40 g blauwe kaas en een flinke scheut kokend water door.

Kook terwijl het mengsel zachtjes pruttelt 320 g rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta uitlekken maar vang een kopje van het kookwater op.

Breng het pompoenmengsel op smaak, hussel er de pasta door en maak eventueel extra smeuïg met een scheutje kookwater.

Maak het gerecht af met Parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten