zondag 4 oktober 2015

Zwarte-bonen-beefburgers met noedelsalade en zuur


Zwarte-bonen-beefburgers en noedelsalade met zuur 

4 personen, 558 kcal p.p. 

Voor de burgers:

·        400 g mager rundergehakt
·        6 el zwartebonensaus
·        olijfolie
·        1 el vloeibare honing
·        2 el sesamzaad
·        1 limoen 

Voor de noedels:

·        1 blokje kippenbouillon
·        1 stuk verse gember ter grootte van een duim
·        4 nestjes eiernoedels
·        2 paprika’s, veerschillende kleuren
·        200 g sugarsnaps
·        2 stronkjes paksoi
·        150 gemengde paddenstoelen
·        1 limoen 

Voor de salade:

·        1 blikje (225 g ) waterkastanjes
·        3 lente-uitjes
·        ½ verse rode Spaanse peper
·        1 limoen
·        ½ bosje verse koriander
·        zoutarme sojasaus 

Doe het gehakt met de helft van de zwartebonensaus en een snuf peper en zout in een kom en werk alles met schone handen door elkaar.
Verdeel het mengsel in 4 porties en maak er met vochtige handen, ongeveer 2 cm dikke burgers van.
Leg ze met 1 el olie in de koekenpan en draai ze om tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
Giet 6 dl kokend water in een wok en veerkruimel er het bouillonblokje bij.
Schil de gemberwortel, snijd hem in plakjes en doe die bij de bouillon. 

Laat de waterkastanjes uitlekken, snijd ze samen met de schoongemaakte lente-uitjes en de Spaanse peper in de keukenmachine in plakjes en doe alles in een kom.
Doe er het sap van 1 limoen en een snuf zout bij en hussel alles goed door elkaar. Snipper de bovenste helft van het bosje koriander (bewaar de steeltjes), doe dat erbij, sprenkel er een beetje sojasaus over en zet de salade even opzij.
Doe de noedels in de wok, laat ze 2 minuten koken, trek ze uit elkaar en doe er de rest van de zwartebonensaus en het sap van 1 limoen bij. 

Verdeel de steeltjes van de paprika, haal er de zaadjes uit en snijd ze samen met de sugarsnaps, paksoi en steeltjes koriander fijn in de keukenmachine.
Doe de gesneden groenten in de wok, doe er de in stukjes gescheurde paddenstoelen bij, ;aat ze 1 minuut koken en serveer ze in een mooie kom.
Besprenkel de burgers met honing, hussel ze door het sesamzaad zodat ze aan alle kanten bedekt zijn en leg ze op de mie. 

Dit recept komt uit  Jamie in 15 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten