zondag 26 juli 2015

Spaghetti met tomaat en rucola

Een tijdje geleden heb ik me geabonneerd op Familieweekmenu. Daar kun je opgeven uit hoeveel mensen je gezin bestaat, wat er persé niet gegeten wordt enz. Ook de supermarkt waar je je boodschappen doet kun je aangeven. Ze volgen ook altijd de aanbiedingen bij Jumbo en Albert Heijn.
Spaghetti met tomaat en rucola
15 minuten  

Ingrediënten

  • 450 g verse spaghetti
  • 5 tomaten
  • hand basilicum
  • 2 handen rucola
  • 1 tl gedroogde of verse oregano
  • 2 el balsamicoazijn
  • 6 el olijfolie extra vierge

Bereiding

Dit recept is voor: 4 personen Zo maak je het! Breng een pan gezouten water aan de kook, doe de spaghetti erbij en kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de tomaten en het basilicum in stukjes. Je kunt dat doen zoals je wilt - tot kleine stukjes of tot pulp, zolang je het spul maar hakt. Hak de olijven ook als je wilt. Snijd de hardere stukjes van de rucola in dunne reepjes en hak de blaadjes grof. Doe alle ingrediënten met de oregano in een kom. Giet er vervolgens de balsamico en olijfolie bij en doe er voorzichtig zout en peper bij. Proef en strooi zo vaak en zo veel tot de smaak precies naar je zin is. De spaghetti zal ondertussen wel klaar zijn, dus laat die uitlekken en bewaar wat van het kookvocht. Doe de pasta met de tomaten in een kom en hussel goed. Waarschijnlijk hoef je er geen kookvocht bij te doen omdat tomaten vrij waterig zijn, maar als je de saus toch iets te dik vindt, mag het natuurlijk wel. Werk snel, omdat de warme spaghetti anders de tomaten opwarmt en zelf afkoelt. Mocht de spaghetti onverhoopt toch koud worden, dan is er nog geen man overboord, dan heb je gewoon een heerlijke pastasalade!


TIP: Lekker met olijven
Ik heb voor mij de helft gemaakt en er drie keer lekker van gegeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten