Spaghetti met tomaat en
rucola
15
minuten
Ingrediënten
- 450 g verse spaghetti
- 5 tomaten
- hand basilicum
- 2 handen rucola
- 1 tl gedroogde of verse oregano
- 2 el balsamicoazijn
- 6 el olijfolie extra vierge
Bereiding
Dit recept is voor: 4 personen Zo maak je het!
Breng een pan gezouten water aan de kook, doe de spaghetti erbij en kook de
spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de tomaten en
het basilicum in stukjes. Je kunt dat doen zoals je wilt - tot kleine stukjes
of tot pulp, zolang je het spul maar hakt. Hak de olijven ook als je wilt.
Snijd de hardere stukjes van de rucola in dunne reepjes en hak de blaadjes
grof. Doe alle ingrediënten met de oregano in een kom. Giet er vervolgens de
balsamico en olijfolie bij en doe er voorzichtig zout en peper bij. Proef en
strooi zo vaak en zo veel tot de smaak precies naar je zin is. De spaghetti zal
ondertussen wel klaar zijn, dus laat die uitlekken en bewaar wat van het
kookvocht. Doe de pasta met de tomaten in een kom en hussel goed.
Waarschijnlijk hoef je er geen kookvocht bij te doen omdat tomaten vrij waterig
zijn, maar als je de saus toch iets te dik vindt, mag het natuurlijk wel. Werk
snel, omdat de warme spaghetti anders de tomaten opwarmt en zelf afkoelt. Mocht
de spaghetti onverhoopt toch koud worden, dan is er nog geen man overboord, dan
heb je gewoon een heerlijke pastasalade!
TIP: Lekker met olijven
Ik heb voor mij de helft gemaakt en er drie keer lekker van gegeten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten