Het recept haalde ik uit Nigellissima van Nigella Lawson.
Zo simpel om te maken en het was erg lekker.
Nigella had een speciale pasta, nl de casarecce pasta. Maar omdat ik nog steeds bezig ben mijn vriezer leeg te eten en mijn voorraden te laten slinken, pakte ik een pak met hartjes-pasta.
In plaats van 4 lente-uitjes heb ik 2 sjalotjes gebruikt en er lag nog een zakje gesneden peterselie in de vriezer. Is dat ook maar gebruikt.
Met knoflook gearomatiseerde olie had ik ook niet op voorraad. Een teentje knoflook heel fijn gesneden en op het laatst bij de sjalotjes gedaan.
Het is bedoeld voor 2 personen.
·
Zout voor pastakookwater, naar smaak
·
200 g pasta
·
2 el met knoflook gearomatiseerde olie
·
2 sjalotjes, fijngesneden
·
500 g courgettes, bij voorkeur biologisch, in
kleine blokjes
·
60 ml droge witte wijn of vermout
·
bosje verse peterselie, gehakt
·
zout en peper naar smaak
·
3 el geraspte Parmezaanse kaas, en extra
(desgewenst) om te bestrooien
·
2 tl boter
Breng een grote pan water aan de kook en doe er dan pas
zout in. Strooi de pasta erin en kook die volgens de aanwijzing op de verpakking.
Begin een paar minuten voor de aangegeven tijd te controleren of de pasta al
gaar genoeg is; ga intussen door met de saus.
Doe de olie en de sjalot in een pan met dikke bodem (met
bijpassend deksel) op matig vuur en roerbak ze 1 minuut.
Doe er de blokjes courgette bij en laat ze 5 minuten
meebakken. Schep zo nu en dan om.
Giet er de wijn of vermout bij, breng aan de kook en
strooi er 2 el gehakte peterselie en zout naar smaak bij. Draai het vuur laag,
leg het deksel op de pan en laat de saus nog 5 minuten sudderen: dan moeten de
courgettes heerlijk zacht zijn.
Schep voordat je de pasta afgiet een kop pastakookwater
uit de pan.
Doe de uitgelekte pasta terug in de pan en do er de
gestoofde courgettes bij, of doe de pasta in de pan met courgettes. Roer er 3
el geraspte Parmezaanse kaas door en 4 el van het pastakookwater. Meng alles
goed en proef of je er meer kaas, zout, peper of pastakookwater bij wilt doen.
Roer er dan de boter en het grootste deel van de rest van de peterselie door.
Schep de pasta in twee verwarmde kommen en strooi er voor het serveren de rest
van de peterselie over en indien gewenst nog wat Parmezaanse kaas.
Ik had nu dus voor 2 dagen en de tweede dag heb ik er nog wat pasta-kookwater bij gedaan, zodat het weer lekker romig werd en wat minder stijf.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten