maandag 15 juni 2015

Zomergroenten met harissa en couscous


Zomergroenten met harissa en couscous – Voedzaam graan dat U opvrolijkt 

Voor 2 personen 

·        200 g gemengde cherrytomaatjes
·        1 rode ui
·        olijfolie
·        100 g couscous
·        4 dl groentenbouillon
·        1 el harissa

Halveer de gemengde cherrytomaatjes en strooi ze in een braadslee.
 
Pel een rode ui en snijd hem in ringe en doe ze bij de tomaatjes. Schep er rustig olijfolie door zodat ze een vetlaagje hebben en rooster ze circa 20 minuten in de tot 200°C verhitte oven tot de tomaatjes opengebarsten en de uien zo zacht zijn dat u ze tussen uw vingers kunt fijnwrijven.

Strooi de couscous in de braadslee.

Breng 4 dl groentenbouillon aan de kook, giet hem over de couscous. Dek de braadslee af met aluminiumfolie en laat hem 15 minuten staan.

Kruid de couscous met zwarte peper en roer er een eetlepel harissa door.

 

Ik heb hier nog een slade bijgemaakt van 1 gesneden kropje Romeinse sla met wat blokjes komkommer en aangemaakt met wat rijstazijn en een klein beetje basterdsuiker.

 

Het recept is uit het boek Aan Tafel van Nigel Slater

Geen opmerkingen:

Een reactie posten