Zomergroenten met harissa en couscous – Voedzaam graan
dat U opvrolijkt
Voor 2 personen
·
200 g gemengde cherrytomaatjes
·
1 rode ui
·
olijfolie
·
100 g couscous
·
4 dl groentenbouillon
·
1 el harissa
Halveer de gemengde cherrytomaatjes en strooi ze in een
braadslee.
Pel een rode ui en snijd hem in ringe en doe ze bij de
tomaatjes. Schep er rustig olijfolie door zodat ze een vetlaagje hebben en
rooster ze circa 20 minuten in de tot 200°C verhitte oven tot de tomaatjes
opengebarsten en de uien zo zacht zijn dat u ze tussen uw vingers kunt
fijnwrijven.
Strooi de couscous in de braadslee.
Breng 4 dl groentenbouillon aan de kook, giet hem over de
couscous. Dek de braadslee af met aluminiumfolie en laat hem 15 minuten staan.
Kruid de couscous met zwarte peper en roer er een
eetlepel harissa door.
Ik heb hier nog een slade bijgemaakt van 1 gesneden
kropje Romeinse sla met wat blokjes komkommer en aangemaakt met wat rijstazijn
en een klein beetje basterdsuiker.
Het recept is uit het boek Aan Tafel van Nigel Slater
Geen opmerkingen:
Een reactie posten