woensdag 6 mei 2015

Zalm met venkel en wortel


Even in mijn map recepten gezocht. Ik had zalm uit de vriezer gehaald, er lag nog een venkelknol in de koelkast, blikje ansjovis had ik ook nog. Het enige dat ik moest kopen was de creme fraiche en de worteltjes. Gezien de tijd van het jaar heb ik dus een bos worteltjes gekocht, maar het kan ook heel goed met een winterwortel.
 
Het recept is voor 2 personen en de bereidingstijd 30-35 minuten
 
  • 300 gram zalmmoten
  • 1 flinke venkelknol
  • 250 gram wortelen
  • 2 el crème fraîche
  • 1 blikje snjovis
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Bestrooi de zalm met peper en zout
Verdeel scheutje olijfolie over bodem van een ovenschaal en leg hierop de zalmmoten.
Prak 2 ansjovisfilets door de creme fraiche en verdeel de creme fraiche over de zalm.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie of bakpapier en laat de vis plm 20 minuten in de oven garen.
Was intussen de venkelknol, halveer hem en verwijder het harde bodemdeel;. Snijd de venkel in fijne reepjes.
Maak de wortels schoon en snijd in fijne plakjes – in de lengte.
Venkelreepjes en wortelrepen samen in een bodem water aan de kook brengen en in plm 10 minuten beetgaar koken,
Op smaak brengen met peper en zout.
 
Dit is een recept van Dr. Frank.
 
Witte rijst smaakt hier lekker bij.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten